Υλικά
1
πακέτο φύλλο κρούστας για πίτες
10
κομμάτια τετράγωνα
1
φλιτζάνι μέλι
4
κουταλιές της σούπας, σουσάμι καβουρδισμένο
1 φλυτζάνι σταφίδες μαύρες
2
κουταλάκια γλυκού ούζο
ελαιόλαδο
για το τηγάνισμα
Εκτέλεση
Κόβουμε
τα φύλλα κρούστας σε κομμάτια (σε μέγεθος ώστε να χωράνε τα κομμάτια της
φέτας), την τοποθετούμε και τα διπλώνουμε σαν φάκελο.
Σε
μικρό κατσαρολάκι ρίχνουμε το μέλι, τις σταφίδες, το ούζο, λίγο νερό και τα
βράζουμε, ανακατεύοντας συνέχεια.
Ζεσταίνουμε
το λάδι και τηγανίζουμε τα πακετάκια με τη φέτα μέχρι να πάρουν χρώμα.
Τα
βγάζουμε με μία σπάτουλα, τοποθετώντας τα σε απορροφητικό χαρτί για λίγο και κατόπιν τα
σερβίρουμε αφού τα περιχύσουμε το
καθένα με 1-2 κουταλιές σάλτσα μελιού και πασπαλίζουμε με το σουσάμι.
Μπορούμε
αποφύγουμε το τηγάνισμα, για πιο υγιεινά, να ψήσουμε τα πακετάκια και σε
προθερμασμένο φούρνο στους 180΄ για 10-15 λεπτά πάνω σε αντικολλητικό χαρτί.
ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΚΑΡΑΒΙΑΣ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου