Υλικά
1
κιλό σουπιές
1
φλιτζάνι λάδι
8
φρέσκα σκόρδα κομμένα σε μεγάλα κομμάτια
(η
1 κεφάλι ξερό)
1
½ φλιζάνι κρασί
Χυμό
δύο λεμονιών
Πιπέρι
Ρίγανη
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε
τις σουπιές, τις βγάζουμε το κόκκαλο, τις πλένουμε καλά και τις στραγγίζουμε.
Βάζουμε
στη κατσαρόλα το λάδι με το σκόρδο και πριν αρχίσουν να ροδίζουν προσθέτουμε
τις σουπιές και το πιπέρι, τις γυρίζουμε λίγο και ρίχνουμε και το κρασί. Τις
αφήνουμε να βράσουν σε χαμηλή φωτιά περίπου μιάμιση ώρα. Όταν είναι καλά
μαλακές προσθέτουμε το λεμόνι και τη ρίγανη και βράζουμε μέχρι να μείνουν με
λίγη σάλτσα.
Συνταγή
όπως την ξέρω από τη μάνα μου, Ευαγγελούλα Γρίβα.
ΧΡΥΣΟΥΛΑ ΓΡΙΒΑ -
ΙΘΑΚΗ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου