Υλικά
Για την κρέμα
1 ποτήρι
ηλιέλαιο ή αραβοσιτέλαιο
1 ποτήρι
ζάχαρη κρυσταλλική
1 βανίλια
1 κ.σ. baking
powder
ξύσμα 1
πορτοκαλιού
5 αβγά
250 γρ.
γιαούρτι στραγγιστό
Για το σιρόπι
2 ποτήρια
ζάχαρη κρυσταλλική
2 ποτήρια
νερό
2 ποτήρια χυμό
πορτοκαλιού
1 ξύλο
κανέλας
φλούδα 1
πορτοκαλιού
1/2 kg φύλλο
κρούστας για γλυκά ή Βηρυτού
μαργαρίνη για
βουτύρωμα των φύλλων
Εκτέλεση
Ετοιμάζω
πρώτα το σιρόπι μου βράζοντας όλα τα υλικά μαζί για 5 λεπτά και το αφήνω να
κρυώσει.
Σε
βουτυρωμένο ταψί στρώνω σουρωτά τα φύλλα που τα βουτυρώνω πρώτα ένα-ένα και τα
ακριανά προσέχω να εξέχουν λίγο για να μην χύνεται το μίγμα που θα ετοιμάσω.
Χτυπάω το
ηλιέλαιο με τη ζάχαρη, τη βανίλια, το baking powder, το ξύσμα και μετά προσθέτω
τα αβγά. Χτυπάω καλά τα υλικά και στο τέλος προσθέτω το γιαούρτι.
Ρίχνω τη
γέμιση στα φύλλα μου , δεν κλείνω με τα φύλλα, απλά το σουλουπώνω λίγο στις
άκρες και ψήνω στους 160 βαθμούς για 50 λεπτά σε ήδη προθερμασμένο φούρνο στον
αέρα.
Σιροπιάζω
(ζεστό γλυκό και κρύο σιρόπι) και το αφήνω να τραβήξει για 6-8 ώρες.
ΤΑΣΙΑ
ΔΕΝΔΡΙΝΟΥ - ΦΙΣΚΑΡΔΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου