Υλικά:
1
κιλό μύδια, τριμμένα και καθαρισμένα
4
κ.σ. ελαιόλαδο
1
1/2 φλιτζ. κομμένο κρεμμύδι
φρέσκο
μαϊντανό, ψιλοκομμένο
4
φιλέτα αντσούγιας, κομμένα
3
σκελίδες σκόρδο, κομμένες
1
ποτηράκι ούζο
1/2
φλιτζ. έτοιμη σάλτσα ντομάτας
1/4
φλιτζ. λευκό ξηρό κρασί
Εκτέλεση:
Ζεσταίνουμε
2 κουταλιές λάδι σε κατσαρόλα, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Προσθέτουμε το
κρεμμύδι και το σοτάρουμε μέχρι να μαλακώσει (περίπου 4 λεπτά). Ρίχνουμε τα
μύδια, 2 κουταλιές μαϊντανό, τις αντσούγιες, το σκόρδο και κατόπιν το ούζο.
Ανακατεύουμε καλά και βράζουμε για 1 λεπτό. Προσθέτουμε τη σάλτσα ντομάτας και
το κρασί. Σκεπάζουμε και μαγειρεύουμε μέχρι να ανοίξουν τα μύδια (περίπου 6
λεπτά). (Οσα μύδια δεν ανοίξουν τα πετάμε). Ρίχνουμε στη σάλτσα αλάτι και
πιπέρι.
Περιχύνουμε
τα μύδια με το υπόλοιπο λάδι και τον μαϊντανό.
ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΚΑΡΑΒΙΑΣ
ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΚΑΡΑΒΙΑΣ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου