Yλικά
2
κιλά αλεύρι ημίλευκο
2
ποτήρια λάδι
2
ποτήρια κρασί
2
κουταλιές σόδα
λίγο
αλάτι - κανέλα - γαρύφαλλο - γλυκάνισο
2
ποτήρια ζάχαρη
Μαγιά
ένα φακελάκι
Εκτέλεση
Ζυμώνουμε
λίγο αλεύρι με τη μαγιά αποβραδίς (προζύμι).
Την
άλλη μέρα ρίχνουμε σε μια λεκάνη το αλεύρι, ζεσταίνουμε το λάδι, το ρίχνουμε
και το ανακατεύουμε λίγο.
Μετά
ρίχνουμε προζύμι, κρασί κι όλα τα υπόλοιπα και τα ζυμώνουμε καλά.
Τα
πλάθουμε ψωμάκια, φρατζόλες, και τα χαρακώνουμε.
Τα
αφήνουμε λίγο να φουσκώσουν και τα ψήνουμε περίπου μισή ώρα.
Αφού
κρυώσουν τα κόβουμε εκεί που τα έχουμε χαράξει και τα ξαναψήνουμε για 15 λεπτά.
ΚΟΎΛΑ ΓΛΥΚΙΏΤΗ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου