Παραδοσιακή
κρέμα της Ιθάκης με καλαμποκάλευρο.
Τρώγεται
ζεστή, τις κρύες μέρες του χειμώνα.
Υλικά
2
κούπες τσαγιού νερό
1
κούπα τσαγιού γάλα εβαπορέ
3
φλιτζάνια του καφέ σταφίδα μαύρη
6
κ. σ. ζάχαρη
1
1/3 φλιτζάνι αλεύρι καλαμποκίσιο
κανέλλα (προαιρετικά)
Εκτέλεση
Βράζουμε
το νερό με τις σταφίδες σε μέτρια θερμοκρασία 5-6 λεπτά.
Κατόπιν
ρίχνουμε το γάλα, τη ζάχαρη και το αλεύρι. Ανακατεύουμε συνεχόμενα με σύρμα σε
σιγανή φωτιά μέχρι να πήξει η κρέμα.
Σερβίρουμε
σε μπολ και πασπαλίζουμε με κανέλλα.
'Ίσως
χρειαστεί λίγο αλεύρι παραπάνω ή λιγότερο, ανάλογα με τη ποιότητα του
καλαμποκάλευρου.
ΘΕΟΔΩΡΑ
ΜΑΝΙΑ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου