Τρίτη 18 Φεβρουαρίου 2014

ΠΟΥΛΕΝΤΑ η ΠΟΛΕΝΤΑ






Παραδοσιακή κρέμα της Ιθάκης με καλαμποκάλευρο.
Τρώγεται ζεστή, τις κρύες μέρες του χειμώνα.

Υλικά

2 κούπες τσαγιού νερό
1 κούπα τσαγιού γάλα εβαπορέ
3 φλιτζάνια του καφέ σταφίδα μαύρη
6 κ. σ. ζάχαρη
1 1/3 φλιτζάνι αλεύρι καλαμποκίσιο
 κανέλλα (προαιρετικά)

Εκτέλεση

Βράζουμε το νερό με τις σταφίδες σε μέτρια θερμοκρασία 5-6 λεπτά.
Κατόπιν ρίχνουμε το γάλα, τη ζάχαρη και το αλεύρι. Ανακατεύουμε συνεχόμενα με σύρμα σε σιγανή φωτιά μέχρι να πήξει η κρέμα.
Σερβίρουμε σε μπολ και πασπαλίζουμε με κανέλλα.
'Ίσως χρειαστεί λίγο αλεύρι παραπάνω ή λιγότερο, ανάλογα με τη ποιότητα του καλαμποκάλευρου.

ΘΕΟΔΩΡΑ ΜΑΝΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου