Υλικά
:
Λάδι (1 φλιτζάνι τσαγιού)
Κρασί ( 2 φλιτζάνια τσαγιού)
Αλεύρι, όσο χρειάζεται
Μούστος* (1 Φλιτζάνι τσαγιού)
Σουσάμι
Κανέλα
Εκτέλεση
Σε
ένα κατσαρολάκι βράζουμε λαδί και το
κρασί μας για 15 λεπτά.
Στη
συνέχεια μέσα σε μια λεκάνη ρίχνουμε το
αλεύρι μας και ανακατεύουμε μέχρι να
γίνει ζύμη (σφιχτή).
Ύστερα
κόβουμε κομματάκια από τη ζύμη μας και τα κάνουμε μπαλάκια, τα τοποθετούμε
πάνω στο τρίφτη έτσι ώστε να πάρουν το
σχήμα που θέλουμε (βλέπε εικόνα).
Τα
τοποθετούμε στο τηγάνι μας μέχρι να
ροδοκοκκινίσουν, τα αφήνουμε να
κρυώσουν, τα τοποθετούμε ξανά στο τηγάνι, ρίχνοντάς το μούστο και τη κανέλα, τα αναδεύουμε μέχρι
να καραμελώσει ο μούστος.
Η
σιντίρτσουλα μας είναι έτοιμη και τι σερβίρουμε πασπαλίζοντας με σουσάμι.
ΕΛΕΝΗ ΒΙΤΩΡΑΤΟΥ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου