Υλικά
700
γρ. κρίταμα, καθαρισμένα από τα χοντρά κοτσάνια
3
σκελίδες σκόρδου (ή όσο σας αρέσει), λιωμένες
80
γρ. ελαιόλαδο
χυμός
και ξύσμα από 1 μικρό λεμόνι
χονδρό
αλάτι (κατά προτίμηση αφράλα),
φρεσκοτριμμένο
πιπέρι
1
ντομάτα ψιλοκομμένη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε
μια κατσαρόλα με νερό που βράζει ρίχνουμε τα κρίταμα για 5-6 λεπτά ή μέχρι να
μαραθούν.
Σε
ένα τηγάνι, σε δυνατή φωτιά και βάζουμε το λάδι και το σκόρδο. Τα τσιγαρίζουμε
για 1/2 λεπτό, ίσα-ίσα να αρωματιστεί το λάδι, αλλά να μη μαυρίσει το σκόρδο
και πικρίσει. Βάζουμε τα κρίταμα και τα ανακατεύουμε και να εξατμιστούν όσο
γίνεται τα υγρά που θα βγάλουν. Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε το χυμό και το
ξύσμα του λεμονιού.
Στη
συνέχεια προσθέτουμε την ντομάτα, κάνουμε ένα γρήγορο ανακάτεμα και αποσύρουμε
από τη φωτιά. Αν θέλουμε μαζί με την ντομάτα προσθέτουμε ένα κουταλάκι ταραμά
διαλυμένο σε ζεστό νερό.
ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΚΑΡΑΒΙΑΣ
ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΚΑΡΑΒΙΑΣ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου