Υλικά
200
γραμμάρια μαργαρίνη
2
½ φλιτζάνια ζάχαρη άχνη
4
αυγά
3
βανίλιες
1
½ φλιτζάνι χυμό πορτοκάλι
200
γραμμάρια χαρουπάλευρο
(το
βρίσκουμε στα καταστήματα υγιεινής διατροφής)
1
κουτ. γλυκού σόδα
2
κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
1
κουτ. γλυκού κανέλα
½
κουτ. γλυκού γαρύφαλλο
αλεύρι
για όλες τις χρήσεις όσο πάρει
Εκτέλεση
Σε
ένα μπολ χτυπάμε τη μαργαρίνη με τη ζάχαρη άχνη μέχρι να αφρατέψει. Προσθέτουμε
τα αυγά, το χυμό πορτοκαλιού με τη σόδα διαλυμένη, τις βανίλιες και ξανακτυπάμε
το μείγμα.
Προσθέτουμε
το χαρουπάλευρο, το μπέικιν πάουντερ και ανακατεύουμε. Στη συνέχεια ρίχνουμε το
αλεύρι σιγά-σιγά ζυμώνοντας με τα χέρια μέχρι η ζύμη μας είναι ελαστική και δεν
κολάει στα χέρια μας η στα τοιχώματα του μπολ.
Αφήνουμε
να ξεκουραστεί για μισή ώρα και πλάθουμε κουλουράκια με τα χέρια ή τα κόβουμε
με κουπ πατ και τα τοποθετούμε στο ταψί του φούρνου που έχουμε καλύψει πρώτα με
μια λαδόκολλα.
Ψήνουμε
σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 20-25 λεπτά περίπου.
ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΚΑΡΑΒΙΑΣ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου