Υλικά
Μαρίδα, 2 κιλ.
Σταφίδες, 250 γρ., μαύρες
Σκόρδο, 2 τμχ., ψιλοκομμένο
Δενδρολίβανο, 2½ κουταλ. της σούπας,
ψιλοκομμένο
Ξύδι, 2 φλιτζάνι/-α του τσαγιού
Ελαιόλαδο, ΄1 φλιτζάνι/-α του τσαγιού
Ελαιόλαδο, για το τηγάνισμα
Πιπέρι
Αλάτι, ελάχιστο
Εκτέλεση
Πλένουμε
τις μαρίδες και τις αλατίζουμε. Την επόμενη ημέρα τις αλευρώνουμε και τις
τηγανίζουμε σε μπόλικο λάδι, να τηγανιστούν περισσότερο από το κανονικό. Από
κάθε τηγανιά, όπως τις βγάζουμε ζεστές τις ραντίζουμε με ξύδι. Σε καθαρό τηγάνι
βάζουμε ένα φλιτζάνι του τσαγιού λάδι και τα σκόρδα, όταν αυτά αρχίσουν και
ροδίζουν προσθέτουμε τη σταφίδα, το δενδρολίβανο, δύο φλιτζάνια ξύδι, ελάχιστο
αλάτι, πιπέρι και τα αφήνουμε να πάρουν δυο-τρεις βράσεις. Σε πυρέξ ή πήλινο
σκεύος τοποθετούμε μία στρώση μαρίδες και τις περιχύνουμε με λίγη σάλτσα και
ξανά μία στρώση μαρίδες και σάλτσα. Στο τέλος αν περισσεύει σάλτσα τη ρίχνουμε
από πάνω. Κρατάνε πολλές ημέρες.
ΧΡΥΣΟΥΛΑ ΡΑΖΟΥ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου