Υλικά:
1
χταπόδι μεγάλο
1
φλιτζάνι τσαγιού κρασί
Ξύδι
(τόσο όσο να χωθεί όλο το χταπόδι)
Λίγο
πιπέρι
Λάδι
(τόσο όσο να χωθεί όλο το χταπόδι)
1
βάζο γυάλινο (να χωράει το χταπόδι
Εκτέλεση:
Βράζουμε
για λίγο το χταπόδι και πετάμε το πρώτο νερό. Κόβουμε το χταπόδι στα δύο και το
βάζουμε στην κατσαρόλα με τόσο νερό όσο να μην χώνεται. Όταν αρχίσει να βράζει
προσθέτουμε το κρασί, χαμηλώνουμε την φωτιά και το αφήνουμε να σιγοβράζει μέχρι
να μαλακώσει πολύ. Διατηρούμε την κατσαρόλα κουπωμένη.
Όταν
είναι καλά βρασμένο το βγάζουμε και το τοποθετούμε σε λεκανίτσα και ρίχνουμε
ξύδι να χωθεί όλο το χταπόδι. Το αφήνουμε στο ξύδι μια ώρα. Το βγάζουμε και το
κόβουμε σε μικρά κομμάτια, ρίχνουμε λίγο πιπέρι, το βάζουμε στο βάζο και
προσθέτουμε λάδι να χωθεί όλο το χταπόδι. Έτσι κρατάει πολύ καιρό.
Σημείωση:
συνταγή από την νόνα μου, Χρυσούλα Γρίβα
ΧΡΥΣΟΥΛΑ ΡΑΖΟΥ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου