Υλικά
1½
κούπα λάδι
1\2 κούπα βούτυρο φρέσκο η φυτίνη
3\4
κούπα πορτοκάλι
1\2
κούπα κονιάκ
2
κουταλάκια ξύσμα πορτοκάλι
3\4 κούπα ζάχαρη
8
κούπες αλεύρι μπλε
2
κουταλάκια μπεκιν
1
κουταλάκι σόδα
Σιρόπι
2
κούπες μέλι
2
κούπες ζάχαρη
2
κούπες νερό
κανέλα
ξύλο
γαρίφαλο
(πρόκα)
Εκτέλεση
Βάζουμε
στο μίξερ λάδι, βούτυρο, πορτοκάλι, κονιάκ, ζάχαρη, ξύσμα και τα χτυπάμε
αρκετά, μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.
Μετά
ανακατεύουμε το αλεύρι με το μπεκιν και τη σόδα στη συνέχεια ρίχνουμε μέσα το
υλικό του μίξερ και ζυμώνουμε με το χέρι σιγά, σιγά .
Τα
πλάθουμε όχι πολύ μεγάλα και τα ψήνουμε στους 180°c για 30′ .
Αφού
ψηθούν τα σιροπιάζουμε . Ζεστά τα μελομακάρονα, κρύο το σιρόπι.
Αφού
πιούν το σιρόπι τα γυρνάμε ανάποδα μέσα στο ταψί για να πάει το σιρόπι και στο
πάνω μέρος του γλυκού.
Θα
χρειαστεί 1 ¼ κούπα καρύδι τριμμένο για
το γαρνίρισμα.
ΙΩΑΝΝΑ
ΓΡΙΒΑ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου