Κυριακή, 31 Αυγούστου 2014

ΚΕΙΚ ΜΕ ΣΥΚΑ



Υλικά

¼ κιλού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
¼ κιλού ζάχαρη
¼ κιλού γιαούρτι στραγγιστό
¼ κιλού βούτυρο
4 αυγά
2 κουτ. γλυκού μπέκιν πάουντερ
1 κουτ. γλυκού κανέλα
¼  κουτ. γλυκού γαρίφαλο τριμμένο
¼  κουτ. γλυκού αλάτι
2 βανίλιες
½ κιλό σύκα κομμένα σε κομμάτια
ζάχαρη άχνη για το γαρνίρισμα

Εκτέλεση

Σε λεκάνη αναμιγνύουμε το αλεύρι μαζί με το αλάτι και το μπέκιν πάουντερ.  Κτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη για 2-3 λεπτά μέχρι να αφρατέψουν και προσθέτουμε ένα-ένα τα αυγά κτυπώντας για άλλα 2-3 λεπτά.
Προσθέτουμε τη βανίλια, το γιαούρτι, το γαρίφαλο, τη κανέλα και συνεχίζουμε το κτύπημα.
Χαμηλώνουμε την ταχύτητα του μίξερ και ρίχνουμε σιγά-σιγά το αλεύρι. Προσθέτουμε τα σύκα και ανακατεύουμε απαλά με μια σπάτουλα.
Βουτυρώνουμε μια φόρμα του κέικ και ρίχνουμε μέσα το μείγμα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 45 λεπτά περίπου. Μόλις κρυώσει το πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη.

ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΚΑΡΑΒΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου