Υλικά
1
φύλλο σφολιάτας
4-5
ντομάτες, ξεσποριασμένες, κομμένες σε λεπτές φέτες
1
κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
¼
κιλού φέτα, θρυμματισμένη
2
κουτ. σούπας ελαιόλαδο
ρίγανη
αλάτι
φρεσκοτριμμένο
πιπέρι
φυλλαράκια
φρέσκου βασιλικού, ψιλοκομμένα
Εκτέλεση
Βάζουμε
τις φέτες ντομάτας σ’ ένα μπολ, προσθέτουμε ρίγανη, αλάτι και πιπέρι, το
ελαιόλαδο και ανακατεύουμε απαλά.
Λαδώνουμε
με ένα πινέλο μια ταρτιέρα και στρώνουμε
το φύλλο σφολιάτας, καλύπτοντας τα τοιχώματα και αφαιρώντας το φύλλο που περισσεύει.
Απλώνουμε
πάνω στη σφολιάτα ένα κομμάτι μεμβράνη και από πάνω ρίχνουμε ωμά φασόλια τόσα που
να καλύπτουν όλη την επιφάνεια της σφολιάτας για να μη φουσκώσει στο ψήσιμο.
Ψήνουμε
τη βάση της τάρτας στο φούρνο για 15 λεπτά.
Βγάζουμε
το ταψί από το φούρνο, αφαιρούμε τη μεμβράνη μαζί με τα φασόλια και απλώνουμε
πάνω στο φύλλο τις φέτες ντομάτας και από πάνω τη φέτα και το κρεμμύδι.
Ψήνουμε
σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 15-20 λεπτά. Γαρνίρουμε με το
φρέσκο βασιλικό, κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.
ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΚΑΡΑΒΙΑΣ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου