Υλικά
1
½ κιλό μύδια (με το κέλυφος)
4-5
φρέσκα κρεμμυδάκια
½ ματσάκι μαϊντανό
3
σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
½
φλιτζάνι λευκό κρασί
2
κουτ. σούπας ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι
¾
κιλού πατάτες
ελαιόλαδο
για τηγάνισμα
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε
με ένα βουρτσάκι κάτω από το νερό της βρύσης που τρέχει, για να φύγει ο άμμος.
Αφαιρούμε όσα μύδια είναι ανοιχτά και όσα παρέμειναν κλειστά μετά το μαγείρεμα.
Σε
μια κατσαρόλα με το ελαιόλαδο τσιγαρίζουμε τα κρεμμυδάκια και το σκόρδο μέχρι
να μαλακώσουν, προσθέτουμε τα μύδια και τα σοτάρουμε για 2-3 λεπτά. Σβήνουμε με
το κρασί και τα μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά για περίπου 15 λεπτά. Προτού τα
αποσύρουμε από τη φωτιά προσθέτουμε το μαϊντανό, αλάτι και πιπέρι.
Παράλληλα
καθαρίζουμε τις πατάτες, τις πλένουμε, τις στραγγίζουμε, τις αλατίζουμε, τις τηγανίζουμε
και τις βάζουμε σε απορροφητικό χαρτί.
Σερβίρουμε
τα μύδια συνοδεύοντας με τις τηγανιτές πατάτες.
ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΚΑΡΑΒΙΑΣ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου