Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου 2014

ΑΣΤΑΚΟΜΑΚΑΡΟΝΑΔΑ ΤΗΣ ΤΑΣΙΑΣ



Υλικά

1 αστακός 1.000 – 1300 γρ
2/3 ποτήρια ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι, 3 δαφνόφυλλα, νερό
2 ποτήρια του νερού ντοματάκια ψιλοκομμένα
1/2 ποτήρι του νερού κονιάκ
λίγος βασιλικός
800 γρ μακαρόνια (χειροποίητα που ονομάζονται μυλέλια)
2 κρεμμύδια μέτρια ψιλοκομμένα
2-3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
1 φλιτζανάκι του καφέ ξύδι.

Εκτέλεση

Βάζουμε σε μια κατσαρόλα αρκετό νερό με αλάτι, το ξύδι και 2 δαφνόφυλλα.
Περιμένουμε να βράσει το νερό, ρίχνουμε μέσα τον αστακό και τον βράζουμε για 10 λεπτά.
Βγάζουμε τον αστακό από το νερό, αλλά δεν το χύνουμε. Καίμε το λάδι και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι με το σκόρδο.Το σβήνουμε με κονιάκ.
Ρίχνουμε τα ψιλοκομμένα  ντοματάκια ή τις φρέσκες ντομάτες, το αλάτι και το πιπέρι και 1 δαφνόφυλλο.
Περιμένουμε λίγο μέχρι να δέσει η σάλτα μας και προσθέτουμε λίγο – λίγο νερό χρειάζεται (3-4 ποτήρια) για να βράσει ( θέλει 40 λεπτά), στα 10 λεπτά πριν σβήσουμε τη φωτιά ρίχνουμε τον αστακό, που τον έχουμε κόψει όπως μας αρέσει και που δεν έχουμε πετάξει τίποτα από το εσωτερικό του. Ανακατεύουμε τον αστακό στη σάλτσα και τελευταίο ρίχνουμε το Βασιλικό.
Βράζουμε τα μακαρόνια στο νερό όπου βράσαμε τον αστακό. Το νερό του αστακού, πριν βάλουμε να βράσουμε τα μακαρόνια, το έχουμε σουρώσει πολύ καλά, άπω σουρωτήρι όπου έχουμε βάλει πανί για να είναι σίγουρο ότι δε θα περάσει τίποτα, γιατί κάποιες φορές ο αστακός ενώ βράσει αφήνει ακαθαρσίες και πολλές φόρες άμμο.
Τα μακαρόνια πρέπει να βράσουν λίγο. Αφού βράσουν τα σουρώνουμε και ρίχνουμε στη σάλτσα. Τα ανακατεύουμε και τα σερβίρουμε ρίχνοντας απο πάνω φρέσκο ψιλοκομμένο μαϊντανό.

ΤΑΣΙΑ ΔΕΝΔΡΙΝΟΥ - ΦΙΣΚΑΡΔΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

1 σχόλιο:

  1. Γεια σας και Καλώς ήλθατε στο Spotcap Global Financial Services, Το όνομά μου είναι Claudia Klein, είμαι δανειστής και επίσης χρηματοοικονομικός σύμβουλος. Προσφέρω κάθε είδους υπηρεσίες δανείου

    Χρειάζεστε απόλυτα οικονομική ενίσχυση; Χρειάζεστε δάνειο για διάφορους σκοπούς; αν η απάντησή σας είναι ναι, θα σας συμβουλεύσω να επικοινωνήσετε με την εταιρεία μου μέσω | spotcapglobalservices@gmail.com | ή στείλτε μας μήνυμα στο WhatsApp: +4915758108767 | και έχετε ένα δάνειο στον λογαριασμό σας εντός 24 ωρών, επειδή παρέχουμε Εξαιρετικές Υπηρεσίες δανείου σε όλο τον κόσμο.

    Προσφέρουμε κάθε είδους υπηρεσίες δανείου (Προσωπικό Δάνειο, Επιχειρηματικό Δάνειο και πολλά άλλα), προσφέρουμε μακροπρόθεσμα και βραχυπρόθεσμα δάνεια και επίσης μπορείτε να δανειστείτε έως και 15 εκατομμύρια ευρώ και δίνουμε δάνεια με χαμηλό επιτόκιο 3% ετησίως. Η εταιρεία μου θα σας βοηθήσει να επιτύχετε μια ποικιλία στόχων με ένα ευρύ φάσμα προϊόντων δανείου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή