Δευτέρα, 11 Αυγούστου 2014

ΦΙΛΕΤΑΚΙΑ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΚΑΠΑΡΗΣ



Υλικά

½ κιλό φιλετάκια χοιρινά
2 κουτ. ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1 σφηνάκι κονιάκ
2 κουτ. σούπας μουστάρδα
1 φλιτζάνι  ζωμό λαχανικών
½ φλιτζάνι κάπαρη, ξαλμυρισμένη
1 φλιτζάνι  κρέμα γάλακτος
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι με το ελαιόλαδο  σοτάρουμε το ελαφρά τα φιλετάκια και από τις δύο μεριές για 3-4 λεπτά και στη συνέχεια προσθέτουμε το κρεμμύδι, σβήνουμε με το κονιάκ.
Προσθέτουμε το ζωμό λαχανικών, τη μουστάρδα, αλάτι και πιπέρι, ανακατεύοντας συνεχώς και τη κάπαρη. Μόλις βράσει χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά. 
Προσθέτουμε τη κρέμα γάλακτος και αφήνουμε το φαγητό μας να πάρει 2-3 βράσεις ακόμα.
Σερβίρετε τα φιλετάκια σε πιάτα και από πάνω περιχύστε τα με τη σάλτσα κάπαρης.

ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΚΑΡΑΒΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου