Σάββατο 30 Αυγούστου 2014

ΚΡΕΠΕΣ ΜΕ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ, ΖΑΜΠΟΝ ΚΑΙ ΤΥΡΙΑ



Υλικά

½ λίτρο γάλα
4 αυγά
2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
100 γραμμάρια βούτυρο
1 πρέζα αλάτι

για τη γέμιση
3 φλιτζάνια γάλακτος
1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
¼ κιλού φρέσκα μανιτάρια, σε φέτες
3-4 φέτες ζαμπόν χονδροκομμένες
1 φλιτζάνι γραβιέρα, τριμμένη
1 ½ φλιτζάνι ένταμ, τριμμένο
3-4 κουτ. σούπας βούτυρο
μοσχοκάρυδο
αλάτι
πιπέρι

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ βάζουμε το γάλα και τα αυγά και τα κτυπάμε με ένα σύρμα. Προσθέτουμε το αλάτι και το αλεύρι κοσκινισμένο για να μη μας σβολιάσει και αφήνουμε το μείγμα να ξεκουραστεί για μια ώρα.     Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε μέρος από το βούτυρο και ρίχνουμε μια κουτάλα από το κουρκούτι, γυρνάμε κυκλικά το τηγάνι για να απλωθεί σε λεπτό στρώμα σε όλη την επιφάνεια και την αφήνουμε να ροδίσει προτού τη γυρίσουμε από την άλλη μεριά.

Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία για όλες τις κρέπες σας και τις τοποθετούμε τη μια πάνω στην άλλη σε ένα μεγάλο πιάτο.
Σε ένα άλλο τηγάνι με λίγο βούτυρο σοτάρουμε το κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσει, προσθέτουμε τα μανιτάρια και τα αφήνουμε μέχρι να βγάλουν και να απορροφήσουν τα υγρά τους. Αποσύρουμε από τη φωτιά προσθέτουμε το μοσχοκάρυδο, αλάτι και πιπέρι τα τριμμένα τυριά και ανακατεύουμε. 
Παίρνουμε μια-μια τις κρέπες μας βάζουμε 2-3 κουταλιές από το μείγμα σε κάθε κρέπα, τυλίγουμε σε σφικτό ρολό και τις τοποθετούμε σε ένα βουτυρωμένο μακρόστενο πυρέξ τη μία δίπλα στην άλλη.
Προσθέτουμε από πάνω τη κρέμα γάλακτος, λίγο ακόμα μαργαρίνη και ανακινούμε το πυρέξ για να πάει και από τη κάτω μεριά. Τις ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 15 λεπτά περίπου και τις σερβίρουμε ζεστές.

ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΚΑΡΑΒΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου