Παρασκευή 8 Αυγούστου 2014

ΚΡΟΚΕΤΕΣ ΠΕΡΚΑΣ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΤΑΡΤΑΡ



Υλικά

1 κιλό φιλέτο πέρκας
2 ½ φλιτζάνια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
2 φλιτζάνια μπύρα
2 κρεμμύδια, τριμμένα
2 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
½ ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο, τριμμένες
1 σφηνάκι ούζο
1 αυγό
 φρεσκοτριμμένο πιπέρι

για τη μαγιονέζα
2 αυγά
4 φλιτζάνια ελαιόλαδο
1 κουτ. σούπας μουστάρδα
1 κουτ. σούπας ξύδι λευκό
χυμό από 1 λεμόνι
αλάτι
πιπέρι λευκό

για τη σάλτσα
½ φλιτζάνι κάπαρη
8 αγγουράκια τουρσί ψιλοκομμένα
½ φλιτζάνι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
2 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
1 κουτ. σούπας καυτερή μουστάρδα (προαιρετικά)

Εκτέλεση

Πλένουμε την πέρκα, την στραγγίζουμε καλά, αφαιρούμε τυχόν κόκκαλα, που υπάρχουν και με τα δάκτυλα την «μαδάμε» σε ίνες.
Σε ένα μπολ ρίχνουμε την μπύρα, το αλεύρι, το πιπέρι, το ούζο, το αυγό-κτυπημένο, τον μαϊντανό, το σκόρδο και ανακατεύουμε μέχρι να πάρουμε έναν ομοιογενές χυλό. Προσθέτουμε το ψάρι και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε ώστε να ενωθεί με το κουρκούτι. Σκεπάζουμε μπολ με το μείγμα και το βάζουμε για μισή ώρα στο ψυγείο για να ενωθούν οι γεύσεις.
Ετοιμάζουμε τη σάλτσα
Ρίχνουμε στο μπολ του μίξερ τα αυγά, τη μουστάρδα και το ξίδι τα κτυπάμε σε μέτρια προς χαμηλή ταχύτητα για 20-30 δευτερόλεπτα και αρχίζουμε να προσθέτουμε λίγο-λίγο το ελαιόλαδο.
Ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι και σταδιακά τον χυμό λεμονιού και συνεχίζουμε το κτύπημα για 1 λεπτό ακόμη, μέχρι όλα τα υλικά να ενσωματωθούν πλήρως. Δοκιμάζετε και διορθώνετε αν χρειάζεται σε αλάτι, πιπέρι, λεμόνι.
Ξεπλύνουμε τη κάπαρη και τα αγγουράκια σε τρεχούμενο νερό και τα ψιλοκόβουμε.
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά της σάλτσας με τη μαγιονέζα και την βάζουμε στο ψυγείο για μισή ώρα τουλάχιστον για να δέσουν οι γεύσεις.
Βάζουμε σε ένα τηγάνι μπόλικο λάδι (να φτάνει μέχρι τη μέση της κροκέτας) και όταν ζεσταθεί αρκετά, με ένα κουτάλι που βρέχουμε σε νερό, παίρνουμε κουταλιές από το μείγμα και τις ρίχνουμε στο τηγάνι. Τηγανίζουμε τις κροκέτες, μέχρι να ροδίσουν και από τις δυο πλευρές. Τις βγάζουμε με μια τρυπητή κουτάλα και τις αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί να τραβήξει το περιττό λάδι.
Σερβίρουμε ζεστές με τη σάλτσα ταρτάρ από δίπλα.

ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΚΑΡΑΒΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου