Παρασκευή 1 Αυγούστου 2014

ΠΕΡΚΑ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ ΜΕ ΠΑΤΑΤΕΣ



Υλικά

4-5 φιλέτα πέρκας
4-5πατάτες
χυμό από 1 λεμόνι
½ φλιτζάνι λευκό κρασί
1 κουτ. σούπας μουστάρδα απαλή
ρίγανη
αλάτι
πιπέρι
½ φλιτζάνι ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε, πλένουμε και κόβουμε τις πατάτες κυδωνάτες.
Τις βάζουμε σε ένα πυρέξ, τις πασπαλίζουμε με τη ρίγανη αλάτι και πιπέρι, τις περιχύνουμε με το ελαιόλαδο και το χυμό λεμονιού, προσθέτουμε λίγο νερό και τις ανακατεύουμε καλά.
Βάζουμε το πυρέξ στο φούρνο και ψήνουμε στους 200 για 30 λεπτά περίπου ή μέχρι να ροδίσουν ελαφρά οι πατάτες. Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο νερό ακόμη.
Βγάζουμε το πυρέξ από το φούρνο, προσθέτουμε τα φιλέτα πέρκας πάνω από τις πατάτες, ρίχνω από πάνω τη μουστάρδα διαλυμένη στο κρασί, ρίγανη, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και λίγο ελαιόλαδο και ξαναβάζουμε το πυρέξ στο φούρνο και ψήνουμε για άλλα 20 λεπτά ακόμη.
Ελέγχουμε να μην μας ψηθεί πολύ το ψάρι και ξεραθεί.

ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΚΑΡΑΒΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου