Σάββατο 30 Αυγούστου 2014

ΜΟΥΣΤΟΚΟΥΛΟΥΡΑ



Υλικά

1 φλιτζάνι αραβοσιτέλαιο
1 ½  φλιτζάνι πετιμέζι
1 φλιτζάνι ζάχαρη
1 φλιτζάνι χλιαρό νερό
2 κουτ. γλυκού κανέλλα
½  κουτ. γλυκού γαρύφαλλο
½  κουτ. γλυκού μοσχοκάρυδο
1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
3 κουτ. γλυκού μπέϊκιν πάουντερ
1 κουτ. γλυκού σόδα
2 κουτ. σούπας χυμό λεμονιού
½  φλιτζάνι χυμό πορτοκαλιού
2 κουτ. σούπας κονιάκ
   
Εκτέλεση

Σε μια λεκάνη βάζουμε το αλεύρι, τη ζάχαρη, τη κανέλα, το γαρίφαλο, το μοσχοκάρυδο, τη σόδα και το μπέϊκιν πάουντερ και τα ανακατεύουμε καλά με ένα κουτάλι. Βάζουμε στο μπλέντερ το αραβοσιτέλαιο, το πετιμέζι, το νερό, το κονιάκ και το χυμό πορτοκαλιού και λεμονιού και τα κτυπάμε ελαφρά μέχρι να ενωθούν.  Ρίχνουμε το μείγμα από το μπλέντερ στη λεκάνη με το αλεύρι και ανακατεύουμε με το χέρι σιγά σιγά μέχρι να γίνει μια εύπλαστη ζύμη. Μπορεί χρειαστεί να συμπληρώσουμε λίγο αλεύρι.
Στρώνουμε μια λαδόκολλα σε ένα ταψί του φούρνου, παίρνουμε από τη ζύμη ένα κομματάκι σε μέγεθος καρυδιού και πλάθουμε τα μουστοκούλουρα σε ότι σχήμα θέλουμε.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά περίπου. Αφού ψηθούν τα βγάζουμε, τα αφήνουμε να κρυώσουν για 5 λεπτά και μετά τα βάζουμε σε ένα τάπερ η σε ένα σακουλάκι και τα κλείνουμε, για να διατηρηθούν μαλακά.

ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΚΑΡΑΒΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου