Δευτέρα, 28 Απριλίου 2014

ΠΑΤΣΑΣ ΚΟΚΚΙΝΙΣΤΟΣ



Υλικά

2 κιλά πατσά μοσχαρίσιο
5 κρεμμύδια (700 γραμμάρια), χοντροκομμένα
1 ποτήρι του νερού ελαιόλαδο
1 κιλό ώριμες ντομάτες η 700 γραμμάρια ντοματίνια
1 κουταλιά της σούπας ντομάτα πελτές
2 δαφνόφυλλα
λίγα ξυλάκια κανέλας
4-5 γαρίφαλα
5 σκελίδες σκόρδο
2-3 λεμόνια
αλάτι
πιπέρι
½ ποτήρι του νερού κόκκινο κρασί
νερό

Εκτέλεση

Πλένουμε πολύ καλά το παστά και τον τρίβουμε προσεκτικά με αλάτι και λεμόνι. Στο λεμόνι τον αφήνουμε για αρκετή ώρα. Μετά τον ζεματίζουμε σε αρκετό νερό, το πετάμε. Κόβουμε τον πατσά σε κομμάτια σε ότι μέγεθος θέλουμε.
Βάζουμε σε κατσαρόλα το ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε τα κρεμμύδια, το σκόρδο και τον πατσά.
Διαλύουμε την ντομάτα πελτέ στο κόκκινο κρασί. Προσθέτουμε στη κατσαρόλα τις φρέσκες ντομάτες, τη ντομάτα πελτέ με το κρασί, και τόσο νερό ώστε να τα σκεπάσει.
Τα αφήνουμε να σιγοβράσουν, χωρίς να ξεχνάμε να ανανεώνουμε το νερό, και προσθέτουμε τα δαφνόφυλλα, τα γαρίφαλα, τα ξυλάκια κανέλας και το πιπέρι.
Χρειάζεται πολύ βράσιμο, ίσως 3 ώρες-3 ώρες και 30 λεπτά.
10 λεπτά πριν σβήσουμε την κουζίνα, προσθέτουμε το αλάτι.
Πρέπει να μείνει στο τέλος μια σάλτσα αρκετά πηχτή.

ΤΑΣΙΑ ΔΕΝΔΡΙΝΟΥ – ΦΙΣΚΑΡΔΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου