Υλικά
¼ κιλού φύλλα κρούστας
3
κουτ. σούπας βούτυρο
3
κουτ. σούπας ζάχαρη
1
κουτ. σούπας κανέλα
για
τη γέμιση
1
φλιτζάνι μυζήθρα
1
φλιτζάνι ανθότυρο
1
φλιτζάνι κατίκι Δομοκού
½
φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
1
½ φλιτζάνι κεράσια χωρίς κουκούτσια, κομμένα στη μέση
1
κουτ. σούπας φρέσκο σάψιχο, ψιλοκομμένο
1
σφηνάκι λικέρ cherry κεράσι
1
αυγό
2
κουτ. σούπας μέλι
1
κουτ. σούπας βούτυρο
Εκτέλεση
Σε
ένα τηγάνι με το βούτυρο σοτάρουμε τα κεράσια για 1-2 λεπτά, προσθέτουμε το σάψιχο
και σβήνουμε με το λικέρ. Ανακατεύουμε και τα βγάζουμε αμέσως από τη φωτιά.
Βάζουμε
σε μπολ τη μυζήθρα, το ανθότυρο, το κατίκι, το αυγό και τη κρέμα γάλακτος και
τα κτυπάμε με το μίξερ χειρός στη χαμη΄λή ταχύτητα μέχρι να γίνουν κρέμα.
Προσθέτουμε
τα κεράσια, το μέλι και το βούτυρο και ανακατεύουμε καλά.
Κόβουμε
το κάθε φύλλο κρούστας σε 3 μακρόστενες λωρίδες και τις βουτυρώνουμε καλά.
Βάζουμε μια κουταλιά από τη γέμιση στην κάτω πλευρά της κάθε λωρίδας και τη τυλίγουμε
φτιάχνοντας τρίγωνα. Αλείφουμε τα τυροπιτάκια με βούτυρο και βάζουμε σε ένα ταψί.
Ψήνουμε
σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς, για 35 λεπτά περίπου ή μέχρι να
ροδίσουν.
Αν
θέλουμε όταν κρυώσουν τα πασπαλίζουμε με κρυσταλλική ζάχαρη και κανέλα.
ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΚΑΡΑΒΙΑΣ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου