Σάββατο 2 Αυγούστου 2014

ΤΑΡΤΑ ΜΕ ΚΟΚΚΙΝΕΣ ΠΡΑΛΙΝΕΣ



Πρόκειται για μία τάρτα με γέμιση από αλεσμένες μάντολες και κρέμα γάλακτος.        

Υλικά
                        
για τη ζύμη
125 γραμμάρια βούτυρο
90 γραμμάρια ζάχαρη κρυσταλλική
1 αυγό
250 γραμμάρια αλεύρι
1 πρέζα αλάτι

για τη γέμιση
500 γραμμάρια κόκκινες μάντολες Κεφαλονιάς
250 γραμμάρια κρέμα γάλακτος

Εκτέλεση

για τη ζύμη:
Ζυμώνουμε όλα τα υλικά μαζί και φτιάχνουμε ένα ζυμάρι. Αφήνουμε για 1 ώρα στο ψυγείο. Ξαναμαλακώνουμε τη ζύμη και μ’ αυτή ανοίγουμε μια φόρμα τάρτας 20-22 εκ. διαμέτρου και ύψος 14 χιλ. Τοποθετούμε στο εσωτερικό της μεμβράνη ή αλουμινόχαρτο και γεμίζουμε με ρύζι η φασόλια. Ψήνουμε στους 170ο C σε προθερμασμένο φούρνο για 15 λεπτά περίπου. Αφαιρούμε τη μεμβράνη και ξαναψήνουμε μέχρι να πάρει ένα σκούρο χρυσαφί χρώμα. Αφήνουμε να κρυώσει.

για τη γέμιση:
Αλέθουμε τις μάντολες στο μπλέντερ και τις τοποθετούμε σε μία μικρή κατσαρόλα. Ρίχνουμε την κρέμα και βάζουμε στη φωτιά. Ανακατεύουμε συνεχώς έως ότου αρχίσει να καραμελώνει στους 106º C. Γεμίζουμε την τάρτα και αφήνουμε να κρυώσει. Την ίδια ακριβώς εκτέλεση ακολουθούμε και με μάντολες από μέλι.

ΣΤΕΛΙΟΣ ΠΑΡΛΙΑΡΟΣ – ΤΑΣΙΑ ΔΕΝΔΡΙΝΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου