Τετάρτη 20 Αυγούστου 2014

ΤΡΙΓΩΝΑ ΠΑΝΟΡΑΜΑΤΟΣ



Υλικά

½  κιλό φύλλο κρούστας
βούτυρο γάλακτος
   
για τη κρέμα
4 κρόκους αυγών
½  φλιτζάνι ζάχαρη
3 κουτ. σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 φλιτζάνια γάλα φρέσκο
2 βανίλιες
1 ½ φλιτζάνι κρέμα γάλακτος (προαιρετικά)

για το σιρόπι
½  κιλό ζάχαρη
¼  κιλού νερό
1 κουτ. σούπας χυμό λεμόνι

Εκτέλεση

Παίρνουμε ένα φύλλο, το βουτυρώνουμε καλά το διπλώνουμε σε μια μακρόστενη λωρίδα (περίπου 5 εκ.) το κάθε δίπλωμα και πάλι το βουτυρώνουμε.
Μετά διπλώνουμε την λωρίδα εναλλάξ σχηματίζοντας ένα τρίγωνο, ενώ σε κάθε δίπλωμα βουτυρώνουμε το φύλλο, και μετά το τοποθετούμε σε ένα ταψί και συνεχίζουμε την ίδια διαδικασία με όλα τα φύλλα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στην αρχή στους 250 βαθμούς και στη συνέχεια στους 180 μέχρι να ροδοκοκκινίσουν. Τα αφήνουμε να κρυώσουν και στη συνέχεια τα σκίζουμε από τη μια πλευρά έτσι ώστε να σχηματιστεί ένας φάκελος.
Σε μια κατσαρόλα βράζουμε όλα τα υλικά για το σιρόπι και μόλις δέσει ελαφρά, ρίχνουμε από λίγο σε ένα-ένα στο εσωτερικό από τα τρίγωνα και αφήνουμε να το απορροφήσουν.
Ετοιμάζουμε τη κρέμα ζαχαροπλαστικής. Κτυπάτε τους κρόκους των αυγών με τη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το γάλα και τις βανίλιες να πάρουν βράση. Ανακατεύουμε, προσθέτουμε το μείγμα των κρόκων και σιγοβράζουμε, ανακατεύοντας συνέχεια. Στη συνέχεια προσθέτουμε σιγά-σιγά το αλεύρι ανακατεύοντας μέχρι να πήξει η κρέμα.
Μόλις η κρέμα κρυώσει προσθέτουμε αν θέλουμε τη κρέμα γάλακτος για να γίνει πιο αφράτη. 

Την άλλη μέρα και όταν θέλουμε να τα σερβίρουμε, βάζουμε σε κορνέ τη κρέμα ζαχαροπλαστικής και γεμίζουμε προσεκτικά τα τρίγωνα πρώτα μέσα καλά και λίγο να περισσεύει από έξω.

Μπορούμε να προσθέσουμε στη κρέμα 2-3 κουταλιές από κάποιο λικέρ της αρεσκείας μας. Αντί για βανίλια, μπορούμε να βάλουμε ξύσμα ενός λεμονιού ή πορτοκαλιού. Και αν προσθέσουμε λιωμένη κουβερτούρα η κρέμα μας θα γίνει σοκολατένια.

ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΚΑΡΑΒΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου