Τρίτη, 19 Αυγούστου 2014

ΓΕΜΙΣΤΑ ΜΕ ΡΥΖΙ ΚΑΙ ΚΙΜΑ



Υλικά

8-10 ντομάτες, ώριμες και σφικτές
3-4 πιπεριές
2 κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
½ φλιτζάνι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
14-15 κουτ. σούπας ρύζι Καρολίνα
½ κιλό κιμά μοσχαρίσιο
½ φλιτζάνι κουκουνάρι, (προαιρετικά)
1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
1 φλιτζάνι χυμό ντομάτα
τη ψίχα από τις ντομάτες, τριμμένη
σάψιχο η μαντζουράνα
αλάτι
πιπέρι
3-4 κουτ. φρυγανιά τριμμένη
3-4 πατάτες, κομμένες κυδωνάτες

Εκτέλεση

Κόβουμε τις ντομάτες από την πλευρά της βάσης, για να στέκονται, με ένα κουταλάκι τις αδειάζουμε προσεκτικά.
Κόβουμε ένα «καπάκι» από τις πιπεριές και αφαιρούμε τα σπόρια και τις μεμβράνες από το εσωτερικό τους.
Βάζουμε τις ντομάτες και τις πιπεριές σε ένα ταψί και ανάμεσα τους αν υπάρχει χώρος βάζουμε τις πατάτες.   
Σε ένα αντικολλητικό βαθύ τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο σοτάρουμε τα κρεμμύδια, και το σκόρδο μέχρι να μαραθούν, ρίχνουμε τον κιμά και το κουκουνάρι και τα σοτάρουμε για 15 λεπτά. Προσθέτουμε τη ψίχα από τις ντομάτες, το ρύζι (μια κουταλιά για κάθε ντομάτα και πιπεριά), το μαϊντανό, το χυμό ντομάτας, το σάψιχο, αλάτι και πιπέρι, ανακατεύετε για 6-7 λεπτά σε μέτρια φωτιά.
Γεμίζουμε τις ντομάτες και τις πιπεριές με το μείγμα του ρυζιού με το κιμά (όχι μέχρι πάνω, γιατί το ρύζι θα φουσκώσει) και τις σκεπάζουμε με τα καπάκια τους. Τις πασπαλίζουμε, αν θέλουμε, με λίγη φρυγανιά και τις περιχύνουμε με το υπόλοιπο λάδι και λίγο νερό. Ψήνουμε τα γεμιστά σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 1 ώρα περίπου.

ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΚΑΡΑΒΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου