Τρίτη, 19 Αυγούστου 2014

ΧΤΑΠΟΔΙ ΜΕ ΤΣΙΠΟΥΡΟ ΚΑΙ ΣΑΛΤΣΑ ΝΤΟΜΑΤΑΣ



Υλικά

1 κιλό χταπόδι
3 ώριμες ντομάτες, στο τρίφτη
1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
2 κουτ. σούπας πελτέ ντομάτας
½  φλιτζάνι τσίπουρο
3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι
½  φλιτζάνι μαϊντανό

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε το χταπόδι, το πλένουμε και το βράζουμε για 10 λεπτά. Το κόβουμε σε μικρά κομμάτια, χωρίς να το στραγγίξουμε και το βάζουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να βγάλει τα υγρά του, στη συνέχεια προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το κρεμμύδι και το σκόρδο, τον πελτέ ντομάτας και τα σοτάρουμε όλα μαζί για ένα λεπτό, σβήνουμε με το τσίπουρο αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ, ρίχνουμε τις τριμμένες ντομάτες, αλάτι και πιπέρι, χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε το φαγητό να βράσει μέχρι χταπόδι να μαλακώσει καλά.
Σερβίρουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό από πάνω.

ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΚΑΡΑΒΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου