Πέμπτη, 7 Αυγούστου 2014

ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΓΙΑΟΥΡΤΙ ΟΥ



Υλικά

¼ κιλού σπανάκι baby, (μόνο τα φύλλα)
2-3 φύλλα κόκκινο λάχανο, ψιλοκομμένο
3 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
½  κουτ. γλυκού αλάτι
10-12 φύλλα φρέσκου δυόσμου, ψιλοκομμένα

για τη σάλτσα
2 ½ φλιτζάνια γιαούρτι στραγγιστό
2 κουτ. σούπας μέλι
3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
½ κουτ. σούπας ξύδι
αλάτι
πιπέρι

Εκτέλεση

Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε το λάχανο, το σπανάκι και το αλάτι και τα τρίβουμε τα με τα χέρια ώστε να τα πιάσει το αλάτι και να μαραθούν. Προσθέτουμε τα κρεμμυδάκια και το δυόσμο και ανακατεύουμε καλά.
Σε ένα άλλο μπολ, κτυπάμε με τον σύρμα το γιαούρτι με το ελαιόλαδο, το μέλι, το ξύδι λίγο αλάτι και το πιπέρι. Ρίχνουμε το μείγμα γιαουρτιού στο μπολ με το λάχανο, ανακατεύουμε ώστε να πάει η σάλτσα παντού και βάζουμε τη σαλάτα στο ψυγείο για τουλάχιστον ½ ώρα για να ενωθούν οι γεύσεις.
Συνοδεύουμε μπιφτέκια, κοτόπουλο σχάρας, μπριζόλες ή άλλο ψητό κρέας της αρεσκείας μας.

ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΚΑΡΑΒΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου