Παρασκευή, 27 Ιουνίου 2014

ΜΠΑΤΟΝ ΣΑΛΕ


Υλικά

100 γραμμάρια καλαμποκέλαιο
120 γραμμάρια βούτυρο
1 πακέτο φαρίνα κόκκινη
2 ασπράδα αυγού
2 σφηνάκια ούζο
1 κουτ. γλυκού αλάτι
200 γραμμάρια παρμεζάνα

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ βάζουμε όλα τα υλικά εκτός από το αλεύρι και τα ζυμώνουμε καλά, στη συνέχεια προσθέτουμε το αλεύρι λίγο-λίγο μέχρι να ξεκολάει από τα χέρια μας και να πλάθετε εύκολα.
Πλάθουμε τη ζύμη σε μια μακρόστενη λωρίδα πάχους δύο περίπου εκατοστών και την κόβουμε σε κομμάτια μήκους πέντε εκατοστών.
Τα βάζουμε σε βουτυρωμένο ή λαδωμένο ταψί και πασπαλίζουμε με παρμεζάνα η σουσάμι και παπαρουνόσπορο.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς για 15-20 λεπτά περίπου.

ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΚΑΡΑΒΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου