Κυριακή 3 Αυγούστου 2014

ΓΕΜΙΣΤΑ ΜΕ ΠΛΗΓΟΥΡΙ


Υλικά

8 ντομάτες σφικτές
4 πιπεριές πράσινες
1 ½ φλιτζάνι πλιγούρι
½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι, τριμμένο
2-3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
1 πιπεριά κόκκινη, ψιλοκομμένη
1 πιπεριά πράσινη, ψιλοκομμένη
2 κολοκυθάκια, στο τρίφτη
2 μελιτζάνες, στο τρίφτη
2 ντομάτες, ξεφλουδισμένες και ψιλοκομμένες και
το εσωτερικό από τις ντομάτες που θα αδειάσουμε
3-4 πατάτες, κομμένες κυδωνάτες
1 ½ φλιτζάνι χυμό ντομάτας
1 κουτ. σούπας πελτέ ντομάτας
1 ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
1 κουτ. γλυκού σάψιχο
αλάτι
πιπέρι

Εκτέλεση

Κόβουμε τις ντομάτες από την πλευρά της βάσης, για να στέκονται, με ένα κουταλάκι τις αδειάζουμε προσεκτικά και αλέθουμε την ψίχα στο μπλέντερ μαζί με τις 2-3 ντομάτες (που έχουμε για χυμό).   
Κόβουμε ένα «καπάκι» από τις πιπεριές και αφαιρούμε τα σπόρια και τις μεμβράνες από το εσωτερικό τους.
Βάζουμε τις ντομάτες και τις πιπεριές σε ένα ταψί και ανάμεσα τους αν υπάρχει χώρος βάζουμε τις πατάτες.   
Σε ένα αντικολλητικό βαθύ τηγάνι με το ελαιόλαδο σοτάρουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, τις μελιτζάνες και τις πιπεριές μέχρι να μαλακώσουν, ρίχνουμε το πλιγούρι και το σοτάρουμε για 1-2 λεπτά ακόμα.
Προσθέτουμε τα κολοκυθάκια, τις ντομάτες,  το χυμό και το πελτέ ντομάτας, αλάτι, πιπέρι και τα βράζουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να πιούν τα υγρά τους. Ρίχνουμε μαϊντανό και το σάψιχο και ανακατεύουμε.
Γεμίζουμε τις ντομάτες και τις πιπεριές, βάζουμε ½ κουταλάκι φρυγανιά από πάνω και κλείνουμε το καπάκι.
Προσθέτουμε 2 φλιτζάνια νερό και λίγο ελαιόλαδο στο ταψί.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 60 λεπτά περίπου.

ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΚΑΡΑΒΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου