Δευτέρα 4 Αυγούστου 2014

PEPPER STEAK



Υλικά

4 σπαλομπριζόλες χωρίς κόκκαλο
2 κουτ. σούπας μαύρο πιπέρι
2 κουτ. γλυκού άσπρο πιπέρι
2 κουτ. γλυκού πράσινο πιπέρι
2 κουτ. γλυκού σπόρους μάραθου
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
½  φλιτζάνι ζωμό κρέατος
½  φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
2 κουτ. γλυκού μουστάρδα Ντιζόν
1 σφηνάκι κονιάκ
2 κουτ. σούπας βούτυρο
2 κουτ. σούπας φυτικό λάδι
αλάτι
μαϊντανό ψιλοκομμένο

Εκτέλεση

Κοπανάμε σε γουδί η κτυπάμε ελαφρά στο μούλτι όλα τα πιπέρια μαζί και τους σπόρους μάραθου, τα βάζουμε σε ένα πιάτο μαζί με το αλάτι και πανάρουμε τις μπριζόλες και από τις δύο πλευρές.
Σε ένα τηγάνι με το βούτυρο και το λάδι βάζουμε τις μπριζόλες σε μέτρια φωτιά και τις μαγειρεύουμε για 4-5 λεπτά από κάθε πλευρά.
Τις βγάζουμε από το τηγάνι και τις διατηρούμε ζεστές.    
Ρίχνουμε στο τηγάνι το κρεμμύδι, το σοτάρουμε και μόλις μαραθεί ελαφρά, ρίχνουμε στο τηγάνι το ζωμό κρέατος, αφήνουμε να πάρει 2-3 βράσεις και μετά ρίχνουμε τη κρέμα γάλακτος και το κονιάκ. Προσθέτουμε τις μπριζόλες στο μείγμα και μαγειρεύουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα Στο τέλος ρίχνουμε τη μουστάρδα αραιωμένη σε ελάχιστο ζωμό.
Σερβίρουμε τις μπριζόλες στα πιάτα με τη σάλτσα και ψιλοκομμένο μαϊντανό από πάνω και συνοδεύουμε με πράσα η πουρέ πατάτας.

ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΚΑΡΑΒΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου