Υλικά
100
γραμμάρια λιωμένο βούτυρο γάλακτος
φύλλο
κρούστας κομμένο σε ισάριθμα τετράγωνα κομμάτια
ζάχαρη
άχνη
φραγκοστάφυλλα
ή φρούτο τις αρεσκείας μας (ροδάκινα)
300
γραμμάρια κρέμα γάλακτος
250
γραμμάρια γιαούρτι
βανίλια
50
γραμμάρια άχνη ζάχαρη
φραγκοστάφυλλα
ή διάφορα φρούτα τις αρεσκείας μας
Εκτέλεση
Ανάβουμε
τον φούρνο στους 200C για να ψήσουμε τις φωλιές μας.
Βουτυρώνουμε
μικρές ειδικές φόρμες για τάρτες και μετά παίρνουμε τα φύλλα κρούστας και τα
αλείφουμε ένα ένα και ενώνουμε 5 τεμάχια μαζί και τα τοποθετούμε μέσα στις
ειδικές φόρμες και αφήνουμε να προεξέχουν, βουτυρώνοντας πολύ καλά όλα τα φύλλα
από πάνω.
Ψήνουμε
για 15 λεπτά περίπου και πάντα με την επίβλεψή μας, ώσπου να έχουν ένα χρυσαφί
χρώμα.
Μόλις
ψηθούν τα αφήνουμε να κρυώσουν.
Ετοιμάζουμε
την κρέμα μας, χτυπώντας την κρέμα γάλακτος μέχρι να γίνει σαντιγί και
προσθέτουμε το γιαούρτι, την βανίλια και την άχνη ζάχαρη την οποία τα
ανακατεύουμε ελαφρά.
Παίρνουμε
τα ψημένα φύλλα κρούστας και τα τοποθετούμε πάνω σε πιάτο τις αρεσκείας μας,
και μοιράζουμε την γέμιση της κρέμα μας.
Τοποθετούμε
τα φρούτα τις αρεσκείας μας και με φραγκοστάφυλλα
Τα
αχνίζουμε με άχνη ζάχαρη και αν θέλουμε πολύ λίγο κανέλλα.
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΟΥΖΑΚΗΣ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου