Τετάρτη, 20 Αυγούστου 2014

ΛΙΚΕΡ ΤΕΝΤΟΥΡΑ



Υλικά

1 λίτρο κρασί Μαυροδάφνη
4 ξυλάκια κανέλλα
2 κουτ. γλυκού γαρύφαλλα
1-2 μοσχοκάρυδα
φλούδα από 1 πορτοκάλι
φλούδα από ½  λεμόνι
6 κουτ. σούπας ζάχαρη

Εκτέλεση

Βάζουμε το κρασί σε ένα βάζο και προσθέτουμε όλα τα υλικά, το κλείνουμε και το αφήνουμε σε ένα ντουλάπι ανακινώντας κατά διαστήματα
Μετά δεκαπέντε μέρες το ανοίγουμε αφαιρούμε τις φλούδες πορτοκαλιού και λεμονιού από το βάζο, το ξανακλείνουμε και το αφήνουμε άλλες δέκα ημέρες τουλάχιστον ανακατεύοντας.
Στη συνέχεια φιλτράρουμε την τεντούρα από βαμβάκι ή φίλτρο του καφέ και τη βάζουμε σε μπουκάλια.
Όσο πιο πολύ καιρό μένει με τα μπαχαρικά μέσα στο βάζο τόσο καλύτερη γίνεται.

ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΚΑΡΑΒΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου