Τετάρτη 13 Αυγούστου 2014

TARTE TATIN ΜΕ ΒΕΡΙΚΟΚΑ ΚΑΙ ΝΕΚΤΑΡΙΝΙΑ



Υλικά

1 φύλλο σφολιάτας
¼ κιλού βερίκοκα ώριμα, χωρισμένα στη μέση                         
¼ κιλού νεκταρίνια ώριμα, χωρισμένα στη μέση   
1  φλιτζάνι ζάχαρη
1 βανίλια
2 κουτ. γλυκού βούτυρο

Εκτέλεση

Βουτυρώνουμε σε ένα ταψάκι η μια μεταλλική ταρτέρια και απλώνουμε την ζάχαρη την οποία έχουμε αναμείξει με την βανίλια. Τοποθετούμε τα βερίκοκα και τα νεκταρίνια πάνω από τη ζάχαρη με τη βανίλια δίπλα δίπλα.
Βάζουμε το ταψί πάνω στο μάτι της κουζίνας για περίπου 15 λεπτά ώσπου να καραμελώσει ζάχαρη.
Μετά βάζουμε την σφολιάτα επάνω από τα βερίκοκα και τα νεκταρίνια και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 15 λεπτά. Μετά κατεβάζουμε στους 80 βαθμούς και ψήνουμε για ακόμη 20 λεπτά ώσπου να ροδίσει η σφολιάτα.
Βγάζουμε την τάρτα από το φούρνο, την αφήνουμε για 5 λεπτά και την αναποδογυρίζουμε σε μια πιατέλα προσεκτικά.
Σερβίρουμε με κρέμα γάλακτος η παγωτό βανίλια.

ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΚΑΡΑΒΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου