Πέμπτη, 14 Αυγούστου 2014

ΜΠΟΥΡΕΚΑΚΙΑ ΜΕ ΠΡΑΣΟ ΚΑΙ ΜΥΖΗΘΡΑ



Υλικά

300 γραμμάρια φύλλο κρούστας
4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
1 πράσο, ψιλοκομμένο
2 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
3 φλιτζάνια μυζήθρα
2 κουτ. σούπας μέλι
2 κουτ. γλυκού κρασί γλυκό
αλάτι
1 αυγό
2 κουτ. σούπας βούτυρο
2 κουτ. σούπας μαύρο σουσάμι

Εκτέλεση

Σε ένα τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο και μόλις αρχίζει να ζεσταίνεται ρίχνουμε τα πράσα και τα κρεμμυδάκια και τα σοτάρουμε για 4-5 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν. Σβήνουμε με το μέλι και το κρασί και συνεχίζουμε το βράσιμο για 5-6 λεπτά ακόμη. Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει, στη συνέχεια προσθέτουμε λίγο αλάτι και το ανθότυρο και τα ανακατεύουμε.
Απλώνουμε τα φύλλα κρούστας σε πάγκο εργασίας τα κόβουμε σταυρωτά σε 4 κομμάτια το καθένα. Βουτυρώνουμε κάθε κομμάτι φύλλο με ένα πινέλο και βάζουμε στην άκρη του μια κουταλιά της γέμισης, γυρίζουμε τα πλάγια του φύλλου προς τα μέσα, για να εγκλωβίσουμε τη γέμιση και τυλίγουμε σε ρολό.
Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία μέχρι να μας τελειώσουν τα φύλλα και η γέμιση. Τα αλείφουμε με το αυγό και τα βάζουμε σε καλά βουτυρωμένο ταψί του φούρνου.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 25-30 λεπτά περίπου, μέχρι να ροδίσουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου