Είναι
ένα μικρό και εύκολο σνακ Κεφαλλονίτικης προέλευσης που φτιάχνετε παραδοσιακά
με ελάχιστα υλικά, ότι υπάρχει δηλαδή, για να έχει η πιτσιρικαρία ένα υγιεινό
σνακ για κολατσιό. Αλευράκι, αλατάκι, λαδάκι και κρασί (άσπρο ή κόκκινο) και
μετά άχνη και κανέλλα.
Αν
θέλετε μπορείτε να προσθέσετε μέλι, βανίλια, να τα ραντίσετε με ανθόνερο για
πιο εορταστικά!
Για
ένα πιάτο μεγάλο θέλουμε:
350-400
γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις,
1/3
κοφτό κουταλάκι αλάτι,
1/3
κοφτό κουταλάκι βανίλια κρυσταλλική,
3
κουταλάκια μέλι,
150
γραμμάρια ελαιόλαδο,
1/2
φλιτζάνι κόκκινο κρασί
και
λάδι για τηγάνισμα (ελιάς ή καλαμποκιού)
Σε
ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι, το λάδι, το αλάτι, τη βανίλια και το μέλι, τα
ανακατεύουμε για να έχουμε ένα μείγμα με την μορφή της άμμου και σταδιακά
προσθέτουμε λίγο-λίγο το κόκκινο κρασί.
Συνεχίζουμε
το ανακάτεμα μέχρι η ζύμη να γίνει μέτρια σε ελαστικότητα
Την
αφήνουμε να σταθεί μισή ώρα να ξεκουραστεί και μετά πλάθουμε μπαστουνάκια. Δεν
τα θέλουμε πολύ μεγάλα, γιατί θα πάμε μετά για τηγάνισμα.
Τα
θέλουμε ελαφρώς τραγανά και όχι «ψωμένια».
Τηγανίζουμε σε καυτό λάδι, λίγα-λίγα και τα γυρίζουμε από
την άλλη πλευρά και μόλις ροδίσουν τα βγάζουμε από το τηγάνι και τα βάζουμε σε
πιάτα στρωμένα με χαρτί κουζίνας, για να στραγγίξει το περίσσιο λάδι.
Όπως
είναι ζεστά τα ραντίζουμε με ανθόνερο, κάθε φορά, κάθε τηγανιά.
Μπορείτε
να τα σερβίρετε σε πιατελίτσα μαζί με μαρμελάδα ή λιωμένη σάλτσα σοκολάτας που
ταιριάζει εξίσου ωραία.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου