Παρασκευή 11 Ιουλίου 2014

ΣΑΛΑΤΑ CAPRESE


Υλικά

4 ντομάτες
150 γραμμάρια μοτσαρέλα
2 κουτ. σούπας φρέσκο βασιλικό, ψιλοκομμένο
πιπέρι φρεσκοτριμμένο
   
για τη σάλτσα
4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
2 κουτ. σούπας ξύδι μπαλσάμικο
αλάτι
ζάχαρη

Εκτέλεση

Κόβουμε σε ροδέλες τις ντομάτες και τη μοτσαρέλα.
Τα τοποθετούμε  εναλλάξ ντομάτα, μοτσαρέλα, σαν βεντάλια σε μια πιατέλα.
Πασπαλίζουμε με τα φρέσκα φύλλα βασιλικού και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Κτυπάμε σε ένα μπολ το ελαιόλαδο, το μπαλσάμικο, το αλάτι και τη ζάχαρη.
Περιχύνουμε την caprese με τη σάλτσα πριν τη σερβίρουμε.

Μπορούμε αντί για ντομάτες να χρησιμοποιήσουμε ντοματίνια κομμένα στη μέση και να προσθέσουμε σύκα η φρέσκα μανιτάρια σε φέτες η προσούτο η κοτόπουλο.

ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΚΑΡΑΒΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου