Υλικά
3
φλιτζάνια γιαούρτι
3
φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
½
φλιτζάνι κονιάκ
1
κουτ. γλυκού σόδα
αλάτι
ελαιόλαδο
για το τηγάνισμα
Εκτέλεση
Σε
ένα μπολ βάζουμε το γιαούρτι, προσθέτουμε λίγο-λίγο το αλεύρι, το αλάτι και ανακατεύουμε
με ένα σύρμα, ώστε να γίνει ομοιογενές μείγμα.
Διαλύουμε
τη σόδα στο κονιάκ, τα προσθέτουμε στο μείγμα του γιαουρτιού και ανακατεύουμε
καλά για να ενωθούν όλα τα υλικά.
Σκεπάζουμε
το μπολ με μια πετσέτα και αφήνουμε το μείγμα να ξεκουραστεί σε ζεστό μέρος για
μισή ώρα περίπου.
Σε
ένα βαθύ τηγάνι βάζουμε ελαιόλαδο μέχρι την μέση περίπου και το ζεσταίνουμε
καλά.
Παίρνουμε
τη ζύμη με ένα κουταλάκι, την ρίχνουμε μέσα στο τηγάνι και ψήνουμε τους
λουκουμάδες μέχρι να ροδίσουν.
Σερβίρουμε
με μέλι και πασπαλίζουμε με σουσάμι και κανέλα η καρύδια ψιλοκομμένα.
ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΚΑΡΑΒΙΑΣ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου