Τρίτη 22 Ιουλίου 2014

ΣΑΛΑΤΑ COLE SLΑW


Υλικά

1 κιλό λάχανο άσπρο, ψιλοκομμένο
½ κιλό καρότα, στο τρίφτη
1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
100 γραμμάρια σέλερι, ψιλοκομμένο
300 γραμμάρια μαγιονέζα
200 γραμμάρια γιαούρτι στραγγιστό
½ κουτ. γλυκού ζάχαρη
αλάτι
πιπέρι

Εκτέλεση

Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε το λάχανο, το καρότο, το σέλερι, αλάτι και πιπέρι και τα ανακατεύουμε καλά. Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε τη μαγιονέζα και το γιαούρτι και στη συνέχεια τα ρίχνουμε στο μπολ με τα λαχανικά. Ανακατεύουμε καλά για να ενωθούν τα υλικά και βάζουμε τη σαλάτα μας για λίγη ώρα στο ψυγείο πριν τη σερβίρουμε.

ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΚΑΡΑΒΙΑΣ



Αυτή η λαχανοσαλάτα (συχνά χαρακτηρισμένα και ως Cole λαχανοσαλάτα) είναι μια σαλάτα που αποτελείται κυρίως από ωμό λάχανο λεπτοαλεσμένο και ντυμένοι πιο συχνά με μια βινεγκρέτ σάλτσα σαλάτας. Προετοιμάζονται με αυτόν τον τρόπο, λαχανοσαλάτα μπορεί να τουρσί για έως τέσσερις εβδομάδες εάν είναι αποθηκευμένα σε ένα αεροστεγές δοχείο. Ένας άλλος τρόπος να κάνουμε λαχανοσαλάτα, είναι να χρησιμοποιήσουμε τα τρόφιμα που περιέχουν ήδη βινεγκρέτ μαγιονέζας. Υπάρχουν οι παραλλαγές της συνταγής, που περιλαμβάνουν την προσθήκη άλλων συστατικών όπως κόκκινο λάχανο, πιπεριά, τεμαχισμένα καρότα, κρεμμύδι, τριμμένο τυρί, ανανά, μήλο, αναμιγνύεται με σάλτσα σαλάτας όπως η μαγιονέζα. Μια ποικιλία από μυεωδικά η καρυκεύματα, μπορούν να προστεθούν. Άλλες παραλλαγές στη λαχανοσαλάτα περιλαμβάνουν μπρόκολο το οποίο μπορεί να χρησιμοποιηθεί τεμαχισμένο μπρόκολο αντί το λάχανο. Κρέμα, κρέμα γάλακτος ή βουτυρογάλακτος είναι επίσης δημοφιλή προσθήκες. Βουτυρόγαλα λαχανοσαλάτα είναι συνηθέστερα βρίσκεται στο νότο.  
Μια γερμανική «Krautsalat» στο Μόναχο περιλαμβάνει μαγειρεμένο ζαμπόν σε φέτες, πιπέρι στην Ιταλία ονομάζεται «Insalata Capricciosa» (αυθαίρετη σαλάτα).
Στην Σουηδία, μια παραδοσιακή λαχανοσαλάτα με βινεγκρέτ αποτελείται από ξίδι ή οξικό οξύ (ουσία ξύδι), φυτικά έλαια, αλάτι, και καρυκεύματα κλασικά σερβίρεται με πίτσα και είναι γνωστή ως «pizzasallad» (πίτσα σαλάτα). Μια άλλη συνταγή vegan προσθέτει καρότα και πράσα και ονομάζεται «veckosallad» (εβδομαδιαία σαλάτα).
Στο Ηνωμένο Βασίλειο, η λαχανοσαλάτα περιέχει σχεδόν τα πάντα καρότο και κρεμμύδι εκτός από λάχανο. Μερικές παραλλαγές περιλαμβάνουν ξηρούς καρπούς όπως τα καρύδια και αποξηραμένα φρούτα όπως σταφίδες.
Στις Ηνωμένες Πολιτείες, λαχανοσαλάτα περιέχει συχνά βουτυρόγαλα, μαγιονέζα ή υποκατάστατα μαγιονέζας και καρότο, αν και υπάρχουν πολλές περιφερειακές παραλλαγές και συνταγές όπως έτοιμη μουστάρδα ή ξίδι.
Μπάρμπεκιου λαχανοσαλάτα, επίσης γνωστή και ως κόκκινη λαχανοσαλάτα, είναι κατασκευασμένη με κέτσαπ και ξύδι αντί για μαγιονέζα. Στη Βόρεια Καρολίνα με βάση το ξίδι η λαχανοσαλάτα συνήθως σερβίρεται στα εστιατόρια με κοτόπουλο Barberton. Τρώγεται γενικά με τηγανητό κοτόπουλο και κρεατικά στα κάρβουνα και μπορεί να συνοδεύεται από πατάτες τηγανιτές ή πατατοσαλάτα. Επίσης μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως συστατικό σε σάντουιτς, χάμπουργκερ, καθώς και χοτ-ντογκ μαζί με το τσίλι και την καυτή μουστάρδα.

http://en.wikipedia.org
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου