Υλικά
1
κουτί γάλα εβαπορέ
1
φακελάκι ζελέ με γεύση βερίκοκο
1
φλιτζάνι ζάχαρη
ξύσμα
από 1 λεμόνι
χυμό
από ½ λεμόνι
½
κιλό κρέμα γάλακτος
30
γραμμάρια ζάχαρη άχνη
1
πακέτο μπισκότα πτι μπερ,
χοντροκοπανισμένα
Εκτέλεση
Διαλύουμε
το φάκελο με το ζελέ σε 1 φλιτζάνι ζεστό
νερό και το αφήνουμε να κρυώσει.
Βάζουμε
το εβαπορέ στην κατάψυξη για 1 ώρα.
Στη
συνέχεια, το αδειάζουμε στο μπολ του μίξερ και το κτυπάμε μέχρι να γίνει κρέμα,
προσθέτουμε σταδιακά τη ζάχαρη, το ζελέ, το χυμό και το ξύσμα λεμονιού.
Ετοιμάζουμε
τη σαντιγί, αφήνουμε για ένα τέταρτο στην κατάψυξη την κρέμα γάλακτος και το μπολ
όπου θα κτυπηθεί η σαντιγί. Κτυπάμε την κρέμα γάλακτος με μίξερ στη γρήγορη
ταχύτητα για 2 λεπτά και όταν αρχίζει να πήζει, ρίχνουμε από πάνω την άχνη,
συνεχίζοντας το κτύπημα. Σταματάμε μόλις πήξει για να μην μας κόψει.
Μοιράζουμε
το μείγμα σε ποτήρια η μπολ εναλλάξ μπισκότα, κρέμα και σαντιγί.
Βάζουμε
το γλυκό στο ψυγείο να κρυώσει καλά και μετά το σερβίρουμε.
ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΚΑΡΑΒΙΑΣ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου