Υλικά
2
φύλλα σφολιάτας
1
κιλό κιμά μοσχαρίσιο
2
κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
½
φλιτζάνι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
300
γραμμάρια γραβιέρα, τριμμένη
1
αυγό κτυπημένο
3
κουτ. σούπας ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι
βούτυρο
για το άλειμμα των φύλλων
Εκτέλεση
Σε
ένα τηγάνι με το ελαιόλαδο σοτάρουμε τα
κρεμμύδια μέχρι να ροδίσουν, προσθέτουμε τον κιμά, αλάτι και πιπέρι,
ανακατεύουμε και βράζουμε σε σιγανή φωτιά για 30 λεπτά περίπου. Αποσύρετε από
τη φωτιά και αφήνετε το μείγμα να κρυώσει. Προσθέτουμε το μαϊντανό, τα τυριά και
ανακατεύουμε.
Απλώνουμε
στην επιφάνεια εργασία μας τα δύο φύλλα σφολιάτας το ένα δίπλα στο άλλο και
αφού αλείψουμε με βούτυρο, απλώνουμε τη μισή γέμιση στο καθένα από αυτά και
τυλίγουμε σε ρολό. Κολλάμε τις άκρες και αλείφουμε τα ρολά με βούτυρο και αυγό
και τα βάζουμε σε ένα βουτυρωμένο ταψί.
Ψήνουμε
τα ρολά σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 50-55 λεπτά και μέχρι να
ροδοκοκκινίσουν. Τα αφήνουμε να κρυώσουν και τα σερβίρουμε κομμένα σε φέτες.
ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΚΑΡΑΒΙΑΣ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου