Τετάρτη 23 Ιουλίου 2014

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΚΑΙ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΟΝ ΑΙΝΟ ΓΙΑ ΡΙΓΑΝΗ!



Ο Φορέας Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Αίνου ανακοινώνει τη διοργάνωση της ετήσιας ενημερωτικής εκδρομής για το αρωματικό και εδώδιμο φυτό της ρίγανης την Κυριακή, 27 Ιουλίου 2014, ώρα 7:30 π.μ., στα πλαίσια του Σεμιναρίου που θα διοργανώσει το Σάββατο 26 Ιουλίου (ώρα 10:00 π.μ.), στην αίθουσα Εκδηλώσεων ‘ΜΥΘΟΣ’ στα Τραυλιάτα, με τίτλο:
“Αρωματικά, Φαρμακευτικά και Εδώδιμα Αυτοφυή Φυτά: Χρήσεις τους”. Στόχος τόσο του Σεμιναρίου και της εκδρομής είναι η Ενημέρωση και η Ευαισθητοποίηση των πολιτών και των επισκεπτών του Εθνικού Δρυμού σχετικά με τα αρωματικά, φαρμακευτικά και εδώδιμα φυτά της Κεφαλονιάς και ειδικότερα για το αρωματικό φυτό της ρίγανης, η προσεκτική συλλογή του οποίου, συμβάλει ώστε να επιτευχθεί η αειφόρος διατήρησή του στην περιοχή.
Στο Σεμινάριο θα μιλήσουν ειδικοί επιστήμονες για τις ιδιότητες και την χρήση πολλών αρωματικών, φαρμακευτικών και εδώδιμων φυτών της Ελλάδας και ειδικότερα της Κεφαλονιάς και του Εθνικού Δρυμού Αίνου (Πληροφορίες υπάρχουν στο σχετικό πρόγραμμα του Σεμιναρίου).
Σημείο συνάντησης για την εκδρομή της ρίγανης αποτελεί ο προαύλιος χώρος του κλειστού γηπέδου “Αντώνης Τρίτσης”.
Το πρόγραμμα της εκδρομής περιλαμβάνει την ενημέρωση των συμμετεχόντων σχετικά με τις ιδιότητες του φυτού, την ορθή μέθοδο συλλογής του, καθώς και των διαδικασιών αποξήρανσής του. Για τη συλλογή της ρίγανης θα μεταβούμε στην περιοχή “Φαγιάς”, στα όρια του πυρήνα του Εθνικού Δρυμού Αίνου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου