Δευτέρα 14 Ιουλίου 2014

ΤΑΡΤΑ ΛΕΜΟΝΙΟΥ ΚΑΡΑΜΕΛΩΜΕΝΗ


Υλικά

για την βάση
250 γραμμάρια μπισκότα γεμιστά με γεύση λεμόνι
70 γραμμάρια βούτυρο λιωμένο
1 αυγό μόνο το ασπράδι

για την κρέμα λεμονιού
150 γραμμάρια ζάχαρη       
150 γραμμάρια  βούτυρο
200 γραμμάρια χυμό λεμονιού       
5 αυγά μόνο τους κρόκους  
το ξύσμα από 1 λεμόνι
1/4 κουτ. γλυκού αλάτι

Εκτέλεση

Τρίβουμε τα μπισκότα και προσθέτουμε το ασπράδι κτυπημένο. Ρίχνουμε και το λιωμένο βούτυρο, ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να γίνει ένα ελαφρώς υγρό μείγμα. Στρώνουμε το μείγμα στο πάτο μιας φόρμας και το πατάμε καλά με ένα κουτάλι να απλωθεί και στα τοιχώματα.
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το χυμό λεμονιού, ενώ σε ένα μπολ κτυπάμε τους κρόκους, προσθέτουμε τη ζάχαρη, το ξύσμα λεμονιού, το αλάτι και ανακατεύουμε, και στη συνέχεια τα προσθέτουμε στην κατσαρόλα με το χυμό λεμονιού.
Ανακατεύουμε συνεχώς σε μέτρια θερμοκρασία μέχρι να δέσει η κρέμα μας. Αποσύρουμε από την φωτιά την αφήνουμε να κρυώσει λίγο και στη συνέχεια ρίχνουμε την κρέμα πάνω από τα μπισκότα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 15-20 λεπτά.
Αφήνουμε να κρυώσει, πασπαλίζουμε με καστανή ζάχαρη και καραμελώνουμε με ένα φλόγιστρο την επιφάνεια.

ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΚΑΡΑΒΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου