Δευτέρα 21 Ιουλίου 2014

ΛΑΖΑΝΙΑ ΜΕ ΛΑΧΑΝΙΚΑ


Υλικά

¼ κιλού πλατιά φύλλα λαζάνια
2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
2 κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
2 πράσα, ψιλοκομμένα
3 κολοκύθια, ψιλοκομμένα
2 πατάτες βρασμένες και ψιλοκομμένες
1 ντομάτα ξεφλουδισμένη και ψιλοκομμένη   
1 ½ φλιτζάνι κεφαλογραβιέρα, τριμμένη
1 ½ φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
½ φλιτζάνι γάλα
1 κουτ. σούπας μαργαρίνη
μοσχοκάρυδο
κανέλα
αλάτι  & πιπέρι

Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε νερό να βράσει και στη συνέχεια προσθέτουμε τα φύλλα λαζάνια για περίπου 5 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν. Τα σουρώνουμε, τα ξεβγάζουμε με κρύο νερό και στη συνέχεια τα ψιλοβρέχουμε με λίγο λάδι για να μη κολλήσουν μεταξύ τους.
Σε ένα μεγάλο τηγάνι  με το ελαιόλαδο σοτάρουμε τα κρεμμύδια, τα πράσα, τα κολοκυθάκια για μερικά λεπτά μέχρι να πάρουν χρώμα.
Προσθέτουμε τη ντομάτα αλάτι και πιπέρι και συνεχίζουμε το σοτάρισμα μέχρι να πιουν τα υγρά τους. Αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το γάλα, τις πατάτες, κανέλα, μοσχοκάρυδο και τη κεφαλογραβιέρα και ανακατεύουμε.
Βουτυρώνουμε ένα πυρέξ καλύπτουμε το πάτο με μία στρώση λαζάνια, απλώνουμε λίγη από τη γέμιση και επαναλαμβάνουμε τη ίδια διαδικασία λαζάνια-γέμιση άλλες τρεις φορές και στο τέλος καλύπτουμε με μία στρώση λαζάνια, περιχύνουμε με τη κρέμα γάλακτος και πασπαλίζουμε με γραβιέρα.
Σκεπάζουμε το πυρέξ με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά. Αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και συνεχίζουμε το ψήσιμο για άλλα 20 λεπτά περίπου και μέχρι να πάρει χρώμα.

ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΚΑΡΑΒΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου