Δευτέρα 14 Ιουλίου 2014

ΤΥΡΟΠΙΤΑ ΜΕ ΣΤΟΥΠΑ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ


Υλικά

½ κιλό φύλλο κρούστας
1 κιλό στούπα Κεφαλονιάς
6 αυγά
½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
2-3 κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
άνηθο  
μαϊντανό  
δυόσμο  
αλάτι
πιπέρι
ελαιόλαδο για το άλλειμα των φύλλων

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ βάζουμε τη στούπα, τα αυγά κτυπημένα, το ελαιόλαδο, τα κρεμμυδάκια, τα φρέσκα μυρωδικά ψιλοκομμένα, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε καλά.
Αλείφουμε ένα ταψί με ελαιόλαδο και απλώνουμε τα μισά φίλα λαδώνοντάς τα και αυτά ένα-ένα. Απλώνουμε το μείγμα από το μπολ και σκεπάζουμε με τα υπόλοιπα φύλλα λαδώνοντάς τα και αυτά ένα-ένα.
Γυρίζουμε τα φύλλα που περισσεύουν προς τα μέσα, αλείφουμε με ελαιόλαδο την επιφάνεια και χαράζουμε τη πίτα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς, για 50 λεπτά και μέχρι να ροδίσει.

ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΚΑΡΑΒΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου