Πέμπτη 17 Ιουλίου 2014

ΡΥΖΙ ΤΗΓΑΝΗΤΟ (FRIED RICE)


Υλικά

1 ½ φλιτζάνι ρύζι μακρύκοκκο
2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
2 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
2 αυγά
1 φλιτζάνι κινεζικό λάχανο, ψιλοκομμένο
1 κουτ. σούπας φρέσκο τζίντζερ, ψιλοκομμένο
2 κουτ. σούπας σάλτσα σόγιας
2 κουτ. σούπας φρέσκο κόλιαντρο, ψιλοκομμένο
3 κουτ. σούπας σησαμέλαιο
αλάτι
πιπέρι

Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα λιώνουμε το βούτυρο, σοτάρουμε σε δυνατή φωτιά το ρύζι για 1-2 λεπτά, αλατίζουμε και το σκεπάζουμε με νερό, ίσα που να το καλύπτει. Κλείνουμε με το καπάκι, χαμηλώνουμε τη φωτιά και το αφήνουμε να βράσει για 15 λεπτά.
Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το σησαμέλαιο και σοτάρουμε τα κρεμμυδάκια, το τζίντζερ και το λάχανο. Προσθέτουμε το 1 αυγό και ανακατεύουμε καλά με ξύλινη κουτάλα. Προσθέτουμε το ρύζι και συνεχίζουμε το ανακάτεμα. Στο κέντρο του ρυζιού, ρίχνουμε το άλλο αυγό και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε. Προσθέτουμε τη σάλτσα σόγιας, το κόλιαντρο, ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε.

ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΚΑΡΑΒΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου