Κυριακή 27 Ιουλίου 2014

ΓΛΥΚΙΑ ΤΑΡΤΑ ΤΥΡΙΟΥ



Αυτή τη τάρτα οι Ιταλοί την ονομάζουν Crostata dolce di ricotta

Υλικά

για τη ζύμη
200 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
100 γραμμάρια  βούτυρο
25 γραμμάρια νερό
1 κρόκο αυγού
½ κουτ. γλυκού αλάτι
2 κουτ. σούπας ζάχαρη άχνη
ζάχαρη άχνη για γαρνίρισμα

για τη κρέμα τυριού
350 γραμμάρια Ρικόττα
80 γραμμάρια ζάχαρη
3 αυγά κτυπημένα
1 κουτ. γλυκού ξύσμα λεμονιού και πορτοκαλιού
50 γραμμάρια αμύγδαλα ασπρισμένα και κομμένα

Εκτέλεση

Ζυμώνουμε όλα τα υλικά της ζύμης μέχρι να σχηματιστεί μία ομοιόμορφη μάζα. Πλάθουμε την ζύμη σε στρογγυλό σχήμα και την αφήνουμε σκεπασμένη στο ψυγείο για τουλάχιστον 30 λεπτά. Στη συνέχεια ανοίγουμε χοντρό φύλλο, βουτυρώνουμε μια φόρμα τάρτας (διαμέτρου 24 εκ. περίπου) το απλώνουμε και την βάζουμε στο ψυγείο για μία με δύο ώρες.
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το τυρί και τη ζάχαρη, τα αυγά, τα ρίχνουμε και όλα τα υπόλοιπα υλικά, τα ανακατεύουμε και απλώνουμε την γέμιση στην επιφάνειά του φύλλου της τάρτας.
Ψήνουμε την τάρτα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 45 περίπου λεπτά. Την αφήνουμε να κρυώσει και τη πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.

ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΚΑΡΑΒΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου