Υλικά
¼
κιλού φύλλα κρούστας
2
½ λίτρα γάλα
3
φλιτζάνια ζάχαρη
1
φλιτζάνι σιμιγδάλι χοντρό
1
φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
6
βανίλιες
6
αυγά
1
κουτ. γλυκού μαστίχα
ξύσμα
από 1 λεμόνι
2
κουτ. σούπας βούτυρο
1
πρέζα αλάτι
ζάχαρη
άχνη και κανέλα
Εκτέλεση
Στο
μίξερ κτυπάμε τη ζάχαρη, το αλεύρι, το σιμιγδάλι, τα αυγά, τις βανίλιες, την
μαστίχα, το αλάτι και το ξύσμα λεμονιού.
Σε
μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το γάλα και ρίχνουμε λίγο χλιαρό γάλα στο μείγμα
ανακατεύοντας καλά με το σύρμα.
Ρίχνουμε
το μείγμα από το κάδο του μίξερ στη κατσαρόλα με το γάλα και ανακατεύουμε
συνέχεια μέχρι να δέσει η κρέμα. Μόλις δέσει την αποσύρουμε από την φωτιά, προσθέτουμε
το βούτυρο και ανακατεύουμε.
Βουτυρώνουμε
ένα ταψί του φούρνου και στρώνουμε τα
μισά φύλλα βουτυρώνοντάς ένα-ένα. Ρίχνουμε την κρέμα και σκεπάζουμε με τα
υπόλοιπα φύλλα βουτυρωμένα και αυτά.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς
για 50-55 λεπτά και μέχρι η πίτα μας να ροδίσει.
Όταν
κρυώσει την πασπαλίζουμε με κανέλα και ζάχαρη άχνη.
ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΚΑΡΑΒΙΑΣ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου