Δευτέρα 14 Ιουλίου 2014

12 ΥΠΕΡΤΡΟΦΕΣ ΠΟΥ «ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΟΥΝ» ΤΙΣ ΤΟΞΙΝΕΣ



12 υπερτροφές που Λίγο το delivery το βράδυ, λίγο οι υπερβολές στα ξενύχτια... και το σώμα γεμίζει από τοξίνες. Ίσως νιώθετε κουρασμένοι, έχετε πεπτικά ζητήματα και δεν μπορείτε να χάσετε βάρος. Και όμως, μπορεί ο οργανισμός σας να χρειάζεται άμεση αποτοξίνωση μέσα από τη διατροφή! Τουλάχιστον, αυτό υποστηρίζεται εδώ και αιώνες, κυρίως από τους Κινέζους, καθώς στην ουσία η  αποτοξίνωση "καθαρίζει" το αίμα, απομακρύνει τις τοξίνες από τα νεφρά, το έντερο, τους πνεύμονες και το δέρμα, προστατεύοντας το σώμα από τις ασθένειες. Εδώ θα βρείτε μια λίστα από 12 τροφές που μπορείτε να καταναλώνετε άφοβα, ώστε να ενισχύσετε την υγεία σας...

Ανανάς
Να τρώτε συχνά φρέσκο ανανά, αφού κάνει καλό στην υγεία σας! Το τροπικό φρούτο διαθέτει βρομελίνη, μια ουσία που "σκοτώνει" τις τοξίνες. Πέρα από τα γλυκά, μπορείτε να προσθέσετε ανανά σε διάφορα φαγητά, όπως είναι η σπιτική πίτσα, το κοτόπουλο ή η σαλάτα, κάνοντας το φαγητό γλυκόξινο.

Τζίντζερ  και αγκινάρα
Το τζίντζερ βελτιώνει την πέψη και τονώνει το ανοσοποιητικό σε υψηλά επίπεδα. Δοκιμάστε να πιείτε χυμό τζίντζερ ή απλά να τρίψετε λίγο από αυτό σε χυμό φρούτων ή λαχανικών. Τα ίδια "ατού" έχει και η αγκινάρα, η οποία επαναφέρει το σώμα σας στα φυσιολογικά επίπεδα. Βράστε μια αγκινάρα και βοηθήστε τον οργανισμό σας να "αφομοιώσει" τα λιπαρά τρόφιμα και να ενδυναμώσει τη λειτουργία του ήπατος.

Καστανό ρύζι
Μια καλή ιδέα για να αποτοξινωθείτε, είναι να κόψετε τα επεξεργασμένα τρόφιμα και να προτιμήσετε τα υγιεινά δημητριακά ολικής αλέσεως, όπως είναι το καστανό ρύζι. Αυτό είναι πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά, βιταμίνες συμπλέγματος Β, μαγνήσιο, μαγγάνιο και φώσφορο. Αντί να αγοράσετε το άσπρο επεξεργασμένο ρύζι, βάλτε στα συρτάρια σας καστανό ρύζι με φυτικές ίνες...

Ηλιόσποροι
Και όμως, οι ηλιόσποροι θεωρούνται ένα υγιεινό σνακ. Θα σας απαλλάξουν από τις βλαβερές τοξίνες που μεταφέρονται στο σώμα σας και θα εμποδίσουν τη χοληστερόλη να δημιουργήσει προβλήματα στην υγεία σας. Δεν χρειάζεται να βρίσκεστε στην πλατεία και το παγκάκι... για να φάτε ηλιόσπορους!

Αβοκάντο
Μια υπερτροφή γεμάτη με αντιοξειδωτικά, συμπεριλαμβανομένης της γλουταθειόνης, η οποία "καθαρίζει" τον οργανισμό από τις βλαβερές τοξίνες. Εάν είστε λάτρεις του αβοκάντο, ενσωματώστε το στη διατροφή σας μέσα στα σνακς ή τις σαλάτες χωρίς ενοχές!

Γκρέιπφρουτ
Αυτό το φρούτο είναι ικανό να καθαρίσει το πεπτικό σύστημα και να "διαλύσει" τις πέτρες στα νεφρά. Πέρα από αυτή την ιδιότητα, έχει χαμηλή περιεκτικότητα σε φυσικά σάκχαρα και θερμίδες, με αποτέλεσμα να θεωρείται ιδανικό και για να χάσετε βάρος.

Cranberries
Τα cranberries λειτουργούν υπέρ της πρόληψης των λοιμώξεων του ουροποιητικού συστήματος, ενώ ταυτόχρονα αποτοξινώνουν το σώμα. Ακόμα και σε χυμό, τα cranberries συνθέτουν ένα άκρως αντιβακτηριακό προϊόν που "ανοίγει" τις πόρτες προς την υγεία.

Λάχανο και παντζάρι
Πολλοί σταρ του Χόλυγουντ έχουν καταφύγει στη δίαιτα της λαχανόσουπας για να χάσουν βάρος και να αποτοξινώσουν τον οργανισμό τους. Όπως τα περισσότερα σταυρανθή λαχανικά π.χ. μπρόκολο, το λάχανο περιέχει μια χημική ουσία, τη σουλφοραφάνη, που καταπολεμά τις τοξίνες. Παράλληλα, το παντζάρι σε σαλάτα ή σε χυμό κινείται στην ίδια βάση, αφού διαθέτει μαγνήσιο, σίδηρο και βιταμίνη C.

Σουσάμι
Οι σπόροι από σουσάμι προστατεύουν το συκώτι από το αλκοόλ και τις τοξίνες. Το "όπλο" τους βρίσκεται στα αμινοξέα (μεθειονίνη και τρυπτοφάνη) που ενδυναμώνουν το συκώτι και τα νεφρά. Εκτός από το ψωμί, δοκιμάστε να το χρησιμοποιήσετε στις σαλάτες, ώστε να γίνουν πιο τραγανές.

Λεμόνια
Στύψτε όσα περισσότερα λεμόνια μπορείτε... και πιείτε τα, ώστε να απαλλαγείτε από όσα βλάπτουν το συκώτι. Η κατανάλωσή τους σε τακτική βάση είναι ικανή να βελτιώσει την υγεία λόγω της βιταμίνης C, που λειτουργεί ως ασπίδα από τις ασθένειες. Επίσης, τα εσπεριδοειδή αποκαθιστούν την ισορροπία του pH του σώματος, ενισχύοντας το ανοσοποιητικό σας. Γι’ αυτό, ξεκινήστε την ημέρα σας, με ένα ποτήρι με ζεστό νερό και μια φέτα λεμόνι.

Φακές
Οι φακές βοηθούν το πεπτικό σύστημα να "καθαρίσει" το σώμα σας. Συνδυάστε τις με λίγο σκόρδο και μειώστε τη χοληστερόλη σας. Άλλωστε, γνωρίζατε ότι η φακή είναι ικανή να εξισορροπήσει το σάκχαρο στο αίμα σας; Και όμως, είναι αλήθεια!

Σκόρδο
Μια ακόμα τροφή που, όχι μόνο καθαρίζει το αίμα σας, αλλά θεραπεύει το σώμα χάρη στις αντιβιοτικές ιδιότητες της. Ακόμα και καθημερινά, μπορείτε να βάζετε λίγο σκόρδο στο φαγητό σας. Να θυμάστε, ότι το σκόρδο ωφελεί την καρδιά και περιέχει την ουσία allicin που ενεργοποιεί την παραγωγή λευκών αιμοσφαιρίων. Επειδή, η πλειοψηφία των ανθρώπων δεν προτιμά το ωμό σκόρδο, καλύτερα λιώστε το και ενσωματώστε το στη σάλτσα του μεσημεριανού.

ΛΙΑΝΑ ΓΕΩΡΓΟΥΛΟΠΟΥΛΟΥ
http://www.flowmagazine.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου