Σάββατο 12 Ιουλίου 2014

ΣΑΛΤΣΑ TARTAR

Κρεμώδης κρύα σάλτσα που βασίζεται στη μαγιονέζα και έχει καθιερωθεί ως μια σάλτσα ιδανική για να συνοδεύσει ψάρι. Εφευρέθηκε στη Γαλλία περί τον 19ο αιώνα και μάλλον πήρε το όνομά της από το γνωστό steak tartare, λόγω της συνάφειας των συστατικών που χρησιμοποιούνται σ’ αυτή, όπως μαϊντανός, κρεμμύδι, αγγουράκι τουρσί και κάπαρη.

Υλικά

για τη μαγιονέζα
2 αυγά
4 φλιτζάνια ελαιόλαδο
1 κουτ. σούπας μουστάρδα
1 κουτ. σούπας ξύδι λευκό
χυμό από 1 λεμόνι
αλάτι
πιπέρι λευκό

για τη σάλτσα
½ φλιτζάνι κάπαρη
8-10 αγγουράκια τουρσί ψιλοκομμένα
½ φλιτζάνι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
2 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
1 κουτ. σούπας καυτερή μουστάρδα (προαιρετικά)

Εκτέλεση

Ρίχνουμε στο μπολ του μίξερ τα αυγά, τη μουστάρδα και το ξίδι τα κτυπάμε σε μέτρια προς χαμηλή ταχύτητα για 20-30 δευτερόλεπτα και αρχίζουμε να προσθέτουμε λίγο-λίγο το ελαιόλαδο.
Ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι και σταδιακά τον χυμό λεμονιού και συνεχίζουμε το κτύπημα για 1 λεπτό ακόμη, μέχρι όλα τα υλικά να ενσωματωθούν πλήρως. Δοκιμάζετε και διορθώνετε αν χρειάζεται σε αλάτι, πιπέρι, λεμόνι.
Ξεπλύνουμε τη κάπαρη και τα αγγουράκια σε τρεχούμενο νερό και τα ψιλοκόβουμε.
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά της σάλτσας με τη μαγιονέζα και την βάζουμε στο ψυγείο για μισή ώρα τουλάχιστον για να δέσουν οι γεύσεις.

ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΚΑΡΑΒΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου